Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogyan kell kispárnahuzatot...

Hogyan kell kispárnahuzatot varrni? (nem gombosat, hanem belehúzósat)

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok!

Nálam van egyik ismerősöm varrógépe és szeretnék párnahuzatot készíteni.

2011. dec. 1. 17:27
 1/8 A kérdező kommentje:
Ha esetleg tudtok olyan oldalt ahol képekkel is illusztrálva van, az nagyon jó lenne. Én kerestem , de nem találtam.
2011. dec. 1. 17:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Mérd le a kispárnát! Pl 30x30 centi.

Ezután hozzáadsz egy centi kényelmi többletet, hogy ne feszüljön, egy centit varrásszélességnek. Már 32x32 centi.

Az egyik oldalpárra hagyhatsz nagyobbat, ott szélesebb lehet a felhajtás, én most ilyet varrtam, mert szalagokkal lehet beklötni a lyukat, ahol belehúzom a párnát.

Ezután a két oldalon duplán felhajtva letűzöd a szélesebb felhajtást.

Utána színt színére fordítva végigvarrod a másik 3 oldalt, majd egyben le is tisztázod cikkcakk öltéssel. Utána varrsz rá szalagot és kész.

Ez a legegyszerűbb. Persze arra figyelj, hha anyagot veszel, varrás előtt be kell avatni forró vízbe, vagy gőzölve át kell vasalni, mert első mosáskor kicsit összemegy az az anyag, ami természetes szálból van (pl pamutvászon).

2011. dec. 1. 19:01
 3/8 A kérdező kommentje:
Szalag? Én nem olyanra gondoltam, de köszönöm a leírást.
2011. dec. 1. 19:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, milyenre gondoltál, de ha nem gombosat akarsz valahogy csak le kell zárni a nyílást, hogy ne kandikáljon ki folyton a párna.
2011. dec. 1. 19:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Kicsi a kép, de remélem látszik mire is gondolok

[link]

Itt egy másik kép:

[link]

2011. dec. 1. 19:56
 6/8 anonim ***** válasza:
A képekből nem nagyon veszek ki semmit, de itt van egy oldal, ahol le van írva és videó is van róla hogy hogyan kell csinálni: [link]
2011. dec. 1. 20:01
 7/8 A kérdező kommentje:
Ez az! Erre gondoltam! Nagyon szépen köszönöm!!! :)
2011. dec. 1. 20:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia! Tudom már megtaláltad amit kerestél és biztos már meg is varrtad.Itt találsz több mindent: [link]
2012. febr. 2. 00:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!