Vályog falra lehet tapétát tenni?
Persze hogy lehet! Azt a falat is szépen le kell glettelni, és utána tapétázni. Jobb is a tapéta olyan szempontból, hogy míg festett falnál ha véletlen megsérül (vagy megreped), akkor az csúnyán potyoghat a sérüléstől tovább... Míg a tapéta tovább egyben tartja az egészet.
Az a lényeg, hogy NEHOGY VALAMI MŰANYAG TAPÉTÁT VEGYETEK! Mert ugyan ha szépen glettelve van, feltehető a falra, azonban mivel nem "lélegzik", vagyis a tapétaragasztó nedvessége nem a szoba felé szárad, hanem beszívja a fal... De úgy, hogy a glettelést átnedvesíti, és ezt "leszívja" a tapéta a falról, és tapétázás után 1-2 nappal, amikor azt képzeled, hogy már megszáradt, észerveszed, hogy dudorok képződtek itt-ott a falon....
Na épp ezért valami egyszerűbb papírtapétát kell venni. Olyat, ami vékony, EGYRÉTEGŰ! A kétrétegűekkel nem lehet jól dolgozni. 1600 ft/tekercs áron már nagyon jókat lehet kapni.
Tehát tapétázni lehet, csak nem mindegy mivel!!! (Tapasztalat)
Ezt néztem ki. Ez vajon jó lenne? A 4 falból csak egyet szeretnék betapétázni, ami az utca felé mutat, és ablak is van ott.
Ha valóban papírtapéta (ahogy ott írják róla), főleg ha egyrétegű, akkor mindenképpen jó. Innen a képről ez ugye nem látszik...
Azt hiszem azokat kell kerülni. amelyekre a vinil vagy vinyl, ilyemsi van írva, azok ilyen modern műanyagok.
Szerintem ha biztosra akarsz menni, akkor kérdezd meg a feladót, hogy nincs-e több részlet a tapétáról, esetleg küldjön fotót a címkéjéről, hogy ott meggyőződhess, hogy valóban papír-e, vagy más összetevői is vannak...
De ára alapján is papírnak tűnik, a műanyagok drágábbak úgy tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!