Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mik az előnyei és hátrányai a...

Mik az előnyei és hátrányai a no frost-os hűtőknek?

Figyelt kérdés
2011. nov. 3. 18:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

"A No frost technológia a levegő erőteljes körforgása révén biztosítja a hideg levegő szabályozott, egyenletes elosztását, mind a hűtő, mind a fagyasztótérben. A No Frost modellekben nem alakul ki jégréteg, így a felhasználónak nem kell a hűtőszekrényt leolvasztania."

Hátrányról nem igazán tudok :)

2011. nov. 3. 19:57
 2/12 anonim ***** válasza:
Nincsen semmi hátránya.A lényege hogy nem kell kiolvasztani mivel nem fog jegesedni mint a régebbiek.Meg ez ugye egyenletesen hűt nem pedig a "felső polc hideg alsó melegebb" módszerrel.Olyasmi mint a légkeveréses sütő csak hűtőben.
2011. nov. 3. 21:11
 3/12 anonim ***** válasza:

Előnye: Nem jegesedik a hűtő, ezért nem kell leolvasztani.

Hátránya: Többet fogyaszt. (A levegőkeringetés is árammal megy, valamint ezeknél a hűtőknél a hűtőtéren kívül szabályozottan egy kondenzáló felületre csapódik ki a jég, amit időről időre leolvaszt magának a gép. Az így kiolvadt jeget víz formában, hátul egy tálcán általában a kompresszor fölött elpárologtatja. Na már most hogy a szabályozottan kifagyó jég vízzé alakuljon, ehhez is elektromos energia kell, nem is kevés.)

Másik hátránya, hogy ha nincs jól becsomagolva, lefedve, amit hűtesz benne, akkor kiszárítja.

2011. nov. 3. 21:42
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem gyakorlatilag csak előnye van. Oké, hogy több áramot használ, de ma már AAA-s hűtőket is lehet venni, és ha jól sejtem, egy ilyen még no frost technológia mellett is jóval kevesebbet fogyaszt, mint egy kis régi Hajdu :)

Hátrána akkor van, ha nem takarítod és hagyod hátul eltömődni a kis lyukat, akkor ugyanis alul megáll benne a víz és amikor kinyitod az ajtót, kifolyik.

2011. nov. 4. 07:28
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat!

HÁTRÁNYIVAL kapcsolatban ami a leginkább aggaszt, hogy állítólag nagyon hangos!Én még nem hallottam ilyen hűtőt működés közben így nem tudom hogy mennyire volna zavaró!Ezzel kapcsolatban mi a tapasztalat?

2011. nov. 4. 08:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem hangosabb, mnt a régebbi sima hűtők. Nekünk lg van, én nem tartom hangosnak semmiképpen. Egy régebbi sima hűtőnk is van, na az meg mint a trafó ház...
2011. nov. 4. 12:04
 7/12 anonim ***** válasza:

"Hátrána akkor van, ha nem takarítod és hagyod hátul eltömődni a kis lyukat, akkor ugyanis alul megáll benne a víz és amikor kinyitod az ajtót, kifolyik."

Az az önleolvasztós. A No Frostban semmilyen víz nincs.

2011. nov. 4. 12:05
 8/12 anonim ***** válasza:

Én is ezt akartam írni. Az a válaszoló keveri a szezont a fazonnal. No frostos hűtőkben nincs kis lyuk, pláne nincs víz. A működési elve miatt nem is lehetne.

Nekünk Samsung van, 3-4 éve vettük. Előtte egy 25-30 éves Lehel volt. Ez most A+-os és fogyasztásban kb ugyan annyit fogyaszt, mint a régi. Csakhogy ez 300 literes, a régi meg 180 volt.

Ugyan ezt a típust tudtuk volna venni no frost nélkül is. Annak jó 20-30%-kal alacsonyabb lett volna a fogyasztása. És persze a vételára is.

Nem hangosabb egyáltalán mint a régi. Hangerő tekintetében ugyan az a kettő. Inkább csak az a különbség, hogy ez még a kompresszor zaján kívül ad ki magából ilyen furcsa szörcsögő, pattogó, csattogó zajokat.

2011. nov. 4. 17:47
 9/12 anonim válasza:
Szia! Nekem Samsung van kb. 5 éve. Az elején tényleg hangosabb olyan fél évig, ezt a boltban is elmondták vásárlás előtt. Azután szépen elhalkul. Minden kaja sokkal tovább friss marad benne, viszont ha nem feded be, akkor tényleg hamarabb ki is szárad! Az enyémet idén javították valami motorhibával, 35 ezer volt:( Állítólag Samsung betegség...
2011. nov. 6. 15:41
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én Samsungomnak a motorja jó, egyedül az elején lévő digitális kijelzőn kezdenek el a digiteket megvilágító kék ledek egyre gyengébben világítani. Van, amelyik már majdnem tök sötét, így amiket kiír számokat, mát teljesen olvashatatlanok. Sajnos ahogy látom a kijelző panel egybe van építve az ajtóval, így lehet csak ajtócserével orvosolható a probléma. Bár szerelő még nem látta.

Mindenesetre hűtőből Samsungot többet nem vennék.

2011. nov. 6. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!