2 szobás lakásban hogyan oldjátok meg a nappaliban való alvást, ha a másik szoba csak gyerekszoba?
Egyelőre a hálószobában van a kiságy, de hamarosan külön gyerekszobává fogjuk alakítani. A nappaliban most van egy kanapé + 2 fotel + dohányzóasztal. Szekrény helyett 2 nagy polc van + a TV állvány
.
Viszont mindenképpen az eddigi franciaágyunkon szeretnénk továbbra is aludni, de ha azt átvisszük a nappaliba, elég sok helyet fog elfoglalni, és olyan hülyén is mutatna sztem. De a garnitúrás kanapé (mint minden kanapé és rekamé, amit eddig próbáltam) iszonyúan kényelmetlen alváshoz.
Ti hogy oldjátok meg?
A kanapén oldjuk meg...
De lehet kapni gipszkartont, amivel olcsón elválaszthatjátok az ágyatokat a nappali többi részétől/ esetleg üvegtégla fal (ez drágább).
A legolcsóbb megoldás, ha valami bambusz rólóval, vagy függönnyel/bármi hasonló anyaggal leválasztjátok...persze ehhez tudni kellene a nappalitok hangulatát. Mindenféleképp színben, anyagban, stílusban harmonizálónak kell lennie.
Esetleg az IKEA/KIKA/stb. Kínálnak galériaágyakat (francia ágyak a magasban) és alul meghagyhatjátok a nappali igazi hangulatát.
Nekem ez pl nagyon tetszik:
Detto ilyen a mi helyzetünk is, mi megoldottuk. A gyerekeink most 4 és 2 évesek, és mivel jön a harmadik, két hónap múlva költözünk.
De nagyon szerettük és jó volt.
43 m2
A nagy szoba egyben van a konyhával, étkezővel kanapéval és bizony ott a francia ágy is (16x200-as) Nekem gerincproblémáim vannak, semmiféle kanapén alvás nem jöhet szóba. Természetesen függ a lakás beosztásától, de nálunk nem néz ki hülyén. Igaz, olyan francia ágyunk van, aminek a matracméreten felül semmilyen kiterjedése nincs, így a lehető legkevesebb helyet foglalja el.
[link] ilyen.
Mondjuk nekünk TV-nk nincs, viszont cserébe van egy pianínónk, 3 hegedűnk és 4 gitárunk is. Az egyik fal plafonig van polcozva a nappaliban, ja, és van egy bordásfal is. :o)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nagyon tetszik a galériás megoldás is, bár ablak mellé szeretném az ágyat, és ott sok fényt elfogna fent.
A térelválasztáson gondolkodom, ez is nagyon jó, sokféle lehet!
Kedves 2-es válaszoló: iszonyúan okos vagy, és jól megmondtad a magadét. Remélem, azért te sem gondolod komolyan, hogy az ember csak akkor vállaljon gyereket, ha min. 3 szobás lakásban lakik..., mert egy 2 szobás lakás az már nem megfelelő körülmény...
Idióta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!