Milyen tv-t érdemes venni?
"Az elkövetkező 20 évben nem tervezem új készülék cseréjét"
Egy kicsit naiv vagy, ha azt hiszed, hogy egy ma gyártott tévé kibír 20 évet... :)
Amúgy vegyél Full HD-s 3D-s tévét. Ma ez a csúcs.
Mindenképpen FullHD, lehetőleg LEDes, 37-es (94cm) vagy nagyobb képátlóval.
Jó ha van rajta USB csatlakozó (nézhetsz filmet pendriveról), esetleg ethernet csatlakozó (youtube nézhetsz a TVén).
Én legalábbis így válogatnék. A 20 év szerintem is önámítás.
Még tíz évem van a nyugdíjig. Szerintetek nyugdíjasként lesz lehetőségem tv-cserére?
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, legalább megtudtam, mit kellene keresnem.
Mi a francnak vegyen 3D tévét?? Még a full HD is önámítás, ha nincs hozzá olyan lejátszója amelyik ezt bírja. Ha nincs otthon digitális kábeltévéje vagy egyéb digitális jelforrása, amely képes a HD felbontásra, akkor minek? 3D... hazánkban a 16:9-es képarány sincs elterjedve, nem a 3D Full HD adás. Ésszel gondolkodjatok már...
Ami viszont fontos:
Legyen benne DVB-C és DVB-T (mpeg4) tuner. Ez a "jövő", így ezeket ki fogod tudni használni. Ha van digitális jelforrásod, akkor jó a Full HD, hiszen most már kezdenek megjelenni HD tartalmak (még ha nem is full HD felbontásban).
Szempont lehet a tévén lévő csatlakozók típusa, száma. A mai "régi" lejátszók általában scarttal tudnak csatlakozni, így jó, ha van a tévén ilyen. Emellett 2 db HDMI sem árt - gondolva a jövőre.
Tegnap 22:45!
A kérdező írta, hogy 20 évre tervezi venni a tévét. Ezért javasoltuk a mai csúcsot. Igen, valóban még nem elterjedt a 3D és a full HD felbontás, de nem tudni mit hoz a jövő. 15 éve még az LCD tv is elképzelhetetlen volt egy átlagembernek, most meg boldog boldogtalan azt veszi. A digitális műsorszórás dettó. Mondjuk a 3D-t én is feleslegesnek tartom, de elég nagy felelőtlenség HD Ready tévét venni FULL HD helyett, hiszen mindössze néhány ezer forint a különbség. Hosszú távon megéri azt venni.
Ne a mában élj, hanem gondolj a jövőre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!