Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hol tudnék jó képeket találni?...

Hol tudnék jó képeket találni? Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Gyerekszobát szeretném kifesteni. Projektort fogok használni. Csak a mérettel vagyok gondba. Googlénál beírtam pontos méretet. És nem tudom hogy jó e lesz. Mert még soha nem csináltam ilyet és nem tudom hogy fog kinézni az egész. Elégé előre kell terveznem mert kölcsönbe kapjuk a projektort egy napra. Disney szereplők lesznek. Tudom hogy majd először ceruzával érdemes felrajzolni. Csak nem szeretném ha meglepetésként érne mikor kivetítem egy kis semmi látszik a falon.
2011. aug. 11. 13:16
 1/1 Ágh Ferenc ***** válasza:
Az ilyen nagyméretű képek nagyítására van egy nagyon jó módszer! Egy A/3-as méretű képet nem nehéz beszerezni. Ezek után hogy ne a kép sérüljön, valami átlátszó lemezzel letakarjuk és alkoholos filccel viszonylag kicsi, 1x1 vagy 2x2 cm-es négyzethálót rajzolunk, ezzel felosztva a képet. Ezután tetszőleges méretű keretvonalat rajzolunk a falra, persze a kis kép oldalarányait megtartva! Most pontosan annyi szabályos négyzetre osztjuk a falon kijelölt keretvonalat, mint ahány részre osztottuk a mintaképet, majd ha elkészültünk a halvány hálóval, négyzetről négyzetre átmásoljuk az egyes ábrarészleteket. Kicsit több érzék kell hozzá, de így teljesen függetlenné válhatunk a képmérettel kapcsolatban, sőt ha akarjuk a mintaképből is kiválaszthatjuk azt a részt, amit szeretnénk megtartani és csak ezt a részt hálózzuk be, a többi pedig ugyanúgy, ahogy fent leírtam! Sok szerencsét!
2011. szept. 16. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!