Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Milyen festéket vegyünk a...

Milyen festéket vegyünk a hálószobába?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki végre festésre kerül sor (csak el ne kiabáljam...).

Most meszelve van, vagyis mész és enyhe szín nem tudom mi ez, ilyen kevert cucc. De ezt majd le kell szedni igaz? Hogyan kell? MI kell hozzá?

És milyen festéket vegyünk, azt szeretném, hogy szép színe legyen, és ne kelljen már évekig hozzányúlni, kitartson.

Fő problémám most az, hogy ha pl agyon kell ütni egy bogarat akkor elkerülhetetlenül csík marad a falon ott. És ez egy idő után nem túl esztétikus... a sulinkban régen valami másfajta festék volt, vízzel le lehetett róla mosni a cuccot.

De az olyan fényes volt.

Lehet kapni olyan falfestéket, amiről le lehet törölni az ilyen piszkot és nem fényes, hanem úgy hat mint a rendes normális festék?

Van speciális neve? Minden színben van az is?

Köszönöm.

És radiátorra (nem magára a fűtőtestre, hanem a csövekre amiben a forró víz megy bele) milyen festéket kell venni? Valami fémből van a cső, vas vagy nem tudom. Most kicsit rozsdás, egyébként új csak nincs rajta semmi és én pedig szeretném lefesteni. Leszabad, ugye? nem lesz abból baj?

2009. ápr. 4. 02:35
 1/3 A kérdező kommentje:

Ja és azt hallottam az ilyen "müanyagos" letörölhető falfestékek alatt nem szellőzik annyira a fal? Ez nekünk gondot jelentene azt hiszem. Van olyan is ami alatt szellőzik rendesen?

Valaki tudna tájékoztatást adni?

Próbáltam rákeresni neten de nem tudtam mit írjak be, mert a bogárleütések nyomait eltüntetni a falról nem sok eredményt hoz :D

2009. ápr. 4. 02:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Íme a válasz:

Mész festék van a felületen?Ez tuti? Vajon milyen állapotban van? Ha csak felületi hajszál repedések vannak, akkor nem gáz az egész.

1. A fal egész átkaparása spaklival, csak felületessen.Persze ami pereg azt lekaparni szigorúan!

2. ha eltakarítottunk minden instabil réteget a felületről, akkor egy úgy nevezett Falfix nevű(fal mély alapozó)anyaggal bekenjük, lehetőleg korongkefével a festendő felület 100%-át.

3. kb 2-3 óra múlva beszívódott az alapozó annyira hogy szükség szerint lehet glettelni 1-szer, vagy 2-szer.

4.A felület simára glettelése után jöhet a csiszolás 150-es papírral, a tökéletes felület elérése végett.Éleket is ki kell csiszolni.

5. Csiszolás után jöhet az első réteg gurítása, s ha az megszáradt akkor jöhet a készre kenés.

Nos gyorstalpalón ez a profi hosszútávú festés technológiai sorrendje.

Latex alap anyagú festék amiről beszélsz. Bármelyik komolyabb festékboltban kevernek kedvedre való színt is.1 réteg nem réteg.Minimum kétszeri festékmennyiséget kell számolni a felületre. Elég húzós az ára, úgy hogy jó festék alá, tökéletes felületet kell képezni.Azért írtam le szakszerű eljárással. A latexből egyébként jól tudod több féle is van. Matt-Selyemfényű-Fényes mosható mind.

Radiátor csőre pedig rozsda lecsiszolást,és rozsda gátló alapozót, ezután 1-2 réteg radiátor zománcot ajánlok a hő miatt.Ez az eljárás sok-sok évi minőség megtartást eredményez! Bármi más 1-2 éven belüli megismétlést okozhat!

Azért hozzáteszem egy szaki mindig szemrevételezéskor tudja megmondani 100%-ra, mit is kell tenni pontosan a felülettel.Sok sikert!

2009. ápr. 5. 22:19
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi :) Van kőműves ismerősünk és remélhetőleg szüleim utánanéznek majd rendesen a dolgoknak. Csak általában maguk csinálják a dolgokat, és nem valami hiperszuper szakembert hívnak ezért kicsit aggódom néha. De amit írtál nagyon hasznos volt, ezt meg fogom nekik mutatni, köszönöm :)
2009. ápr. 6. 03:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!