Akváriumba szárazföldi növényeket?
Figyelt kérdés
Adott egy 180 literes akvárium, ahol már nincs energia, idő a víz állandó karbantartására. Ötleteket szeretnék tőletek, hogy "szárazföldi" jellegű növényekkel, mivel lehetne beülteni? Napi világítás ugyanúgy menne, de nekem jobban tetszene, ha kis sziklakert -szerű felépítményt hozhatnék létre. Növénytípusokat várok. Köszi2011. júl. 3. 11:12
1/4 anonim válasza:
Egy növény részben azért szárazföldi, mert szüksége van oxigénre,tehát a vizben nem fog mgélni.
2/4 A kérdező kommentje:
Elnézést nem voltam egyértelmű: az akváriumot víz nélkül szeretném berendezni...
2011. júl. 3. 23:52
3/4 anonim válasza:
Tegyél bele Bonsai Fákat meg Kínai stílusú Házakat meg sok embert és az akvárium fölé meg egy B-29 -est és az atombombát alá! remélem segítettem.
4/4 anonim válasza:
ennek van is egy neve, de elfelejtettem :( még Martha Stewart műsorában láttam. (talán florárium?)
Ha van világítás akkor kaktuszokat ültetnék különböző pozsgásokkal (mondjuk kövirózsa) , valami mediterrán, vagy sivatagi hatással.
Vagy egy kis trópusi esőerdő. Ebbe ültethetsz mohákat, és kis méretű broméliákat, meg vénusz légycsapóját, de ezek prás levegőt igényelnek, ezért sokszor kell vízzel permetezni. Az üveg falát szivaccsal tarthatod tisztán.
Az akvárium aljára egy réteg kavics kell, hogy a fölsöleges víz eltudjon folyni és ne rohadjon be. Aztán erre jön rá a növényeknek megfelelő föld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!