Egy átlagos panelház mennyezete hány kg-ig terhelhető? Gondolok itt arra, hogy valamit fel akarok függeszteni a plafonra, kb hány kg-ig birja el a beton?
A beton többszáz kg-ot elbír, inkább a dübel határozza meg a teherbírást!
Egy kis gond azért van: A házgyári beton előfeszített, és be van rendesen vasalva, ha megfúrod lecsökken a teherbírása! Mindenképp kérd ki statikus véleményét mielőtt fúrni kezdessz, nehogy a fejetekre omoljon az egész!
Úgy tudom, hogy a padló négyzetméterenként kb. 150 kilót bír el biztonságosan. Bár nem tudom, hogy oszlik meg a dolog, valószínű az is számít, mi van a felső szomszédnak ott, ahol megfúrod.
De a biztonság kedvéért azért ne centizd ki nagyon, a panelok már elég régiek, ne kísértsd a sorsot. Mit szeretnél amúgy felfúrni?
Áhh már tudom, azt kellett volna nekem is felszerelnem amikor fent fociztak és ugráltak a gyerekek és nem tudtam hogy érzékeltessem velük milyen azokat a tompa puffanásokat lentről hallgatni.
Kellett volna egy box zsák a plafonba és még meg is erősödtem volna. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!