Panelban ajtó helyett milyen "ajtó helyettesítő" megoldások lehetnek?
Mikor beköltöztünk az első lakásunkba, nagyon jó ötletnek tűnt és jól is nézett ki, hogy sehol sem volt ajtó. (kivéve persze a wc-t és a fürdőt). Második gyermekünk érkezik, most kezdjük a gyerekszobát megcsinálni. Jó lenne valami nem ajtós megoldás leginkább fény miatt, nem is zaj miatt. Az ajtó több okból sem jó.... Függöny? Bambusz roló? Van valami ötletetek?
Előre is köszönöm a segítséget!
Esetleg valami sínen futó tolóajtó?
a harmonikaajtó zörög mint a fene, kisgyerek mellé nem jó :s de sztem a rolós megoldásokkal is ez lenne a baj
Szerintem harmonika ajtó.A mai gyártmányok már nem zörögnek abszolút hangtalanok(enyém is) és átlátszó vagy áttetsző műanyag(esetleg üveg)betétes is kapható.
Szóba jöhet még a tolóajtó de az drágább és helyigényes(ahová elcsúszik).
Roló biztosan nem jó, nagyon macerás mindig felhúzni-leengedni, ha mondjuk éjszaka ki akar menni a gyerek vécére, komoly akadály lesz neki. Egy jó minőségű tolóajtó lenne a legjobb megoldás, de számoljatok vele, hogy az meg drága. Ócskát meg nem érdemes venni, mert hamar tönkremegy.
Vagy egy vastagabb függöny. Az fény és zaj ellen is jó.
> Hangtalan harmonika ajtó??????
> Na, olyannal még nem találkoztam :)
Én már igen :)
Tényleg hangtalan.
Szerintem egy jó vastag szövésű anyagból függöny, azt tuti lenne. És úgy, hogy vagy 50-50 centire az ajtófélfától tartson az anyag, hogy ott se menjen be a fény. Középen a nyílásnál meg egymásra húzva, mint a színpadi függöny...
Belső oldalára még szép gyerekmintás dolgokat is lehet rakni...
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként én is a függöny felé húzok.... az valahogy szimpi :)
Most jöttünk haza rokonoktól, ahol ajtó volt, de ahányszor ki-be mentünk a szobába, kislányom mindig felébredt rá, na ezért bizonytalanodtam el....a függöny tuti nem hangos.... (most győzködöm magam.....)
a hangtalan harmonikaajtós vagyok. :)
Nem titok elárulom hogy az Obi-ba vettem, cseresznye színű-üvegbetétes 12990 ft volt fél évvel ezelőtt.
A fürdőn szintén Obis harmonikaajtót használok az sima fehér műanyag 2990-ft volt, az viszont kis hanggal jár bár nem annyira hogy egy gyerek fölkeljen rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!