Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Nagyon sötét a szobám mert...

Nagyon sötét a szobám mert keleti fekvésű. Mivel tudnám világosítani?

Figyelt kérdés
Teleraktam már tükrökkel, sokkal jobb a helyzet, de még így is sötét.
2011. jún. 9. 12:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

a bal alsó jó. bár egy keleti fekvésű szoba nem tudom miért sötét. persze, a fal színe sokat ronthat.

a régi lakásunkban keleti fekvésű volt a nappali, ott is hasonló színű volt a fal, és egész nap világos volt.

egyébként nem azért sötét a szobád, mert keleti, hanem mert nem megfelelő a falszín.

2011. jún. 9. 16:03
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem tudom, reggel betűz a nap, olyan 9-10 óráig totál világos van, de aztán egyre sötétebb. :(

Lehet, hogy kicsi is az ablak, nem tudom.

De akkor hátha beválik a falszín-csere. :)

2011. jún. 9. 16:07
 13/16 anonim ***** válasza:

A falszín csere nagyon sokat számít!!

Egyik barátnőm vette a párjával egy lakást. Sajnos az előtér illetve a folyosó nagyon sötét volt, mivel nem volt rajtuk ablak.

Lefestették napsárgára. Mikor megláttam, totál megdöbbentem, hogy mennyire más... olyan világos, olyan vidám, üde... :) Szóval nagyon klassz!!

Szerintem mindenképp próbáld meg te is a festést! :)

2011. jún. 9. 16:51
 14/16 anonim ***** válasza:
A napsárga tényleg jó, de vigyázz, hogy milyen árnyalat legyen. Ne legyen vadító, túl élénk, hanem finom, halványabb árnyalat. Plusz sok-sok fehér/bézs kiegészítő. Párnák, függöny, tárgyak stb. Ja és még valami nagyon fontos, hogy a plafon legyen fehér. Levegősebbé teszi a teret. Mi már csak fehér plafont festünk, egyszer már pórul jártunk, azzal, hogy színes lett. Teljesen beszűkíti a szobát, ha túl színes.
2011. jún. 9. 19:42
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem napsárga a fal és fehér a pafon. Nagyon szép.
2011. jún. 9. 20:23
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom ki írta, hogy a világos zöld nem jó, mikor köztudott, hogy az ember közérzete sokkal jobb ilyen helyen.

Egyébként nekünk minden helyiségünkben villanyt kell kapcsolni (65 nm-es régi bányászlakás 2 db 70 cm-es ablak, 1 db 120cm-es többszörösen megosztott kerettel, és egy 30 cm-es a konyhában). Miért is lehet sötét? Péld. mert a szomszéd teraszt épített a konyhaalakom mellé 1,5 m-re, és most már nap közben is kell a lámpa:(

Ha pénzen lenne, akkor Solatube vagy Velux fénycsatornát rakatnék mindenhová. Igaz, felettünk csak a padlás van, oda lehetne. De egy ilyen fénycsatorna úgy kezdődik, hogy 70 eFt.

Olvastam még az angolaknáról, de senkit nem találtam még, akinek tapasztalata van, egyébként árban az is ott van :(

2011. jún. 11. 05:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!