Mely berendezések a fontosak egy házban? Hol vannak most konyhabútor, függöny, karnis, szőnyeg akciók?
Mi is most tervezzük a férjemmel a beköltözést. Felépítettük a házunkat, de kb alig maradt pénzünk a berendezésre... Nem gond, mert szépen lassan havonta berendezzük. Mi sem rossz minőségű bútorokat szeretnénk, így inkább várunk még egy kicsit, míg összegyűjtjük a kellő összeget a kiszemelt bútordarabra.
Tényleg nagyon sok klassz dolgot lehet kapni vaterán, viszonylag olcsón!
Amiket már megvettünk : Ágy, tv, egy kisebb komód(arra rakjuk a tv-t) hűtő, gáztűzhely, (kád, wc mosdó már a házban).. Beépített konyhát szeretnénk, így a konyhába a dolgokat elég nehéz darabonként megvenni.. Most arra gyűjtünk, meg egy mosógépre... :)
Tányérok, evőeszközök, takarításhoz való eszközök...és ilyen apróbb dolgok is megvannak már. Majd szépen lassan mindent megveszünk, a lényeg, hogy végre megvalósítottuk az álmunkat, és ott vagyunk ketten a saját kertes házunkban.. :)))
Köszönöm, hogy írtatok, bocsi, hogy csak most válaszolok! De nem tudom, hogy lesz, mert nagyon jó lenne végre beköltözni és hármasban lenni, mint most a nagyszülőknél.
A férjem hajthatatlan, csak úgy költözik be, ha minden meg van, de akkor még 5 év múlva sem fogunk, nem is értem akkor miért építettük a házat. Hiába mondom neki, hogy apránként megveszünk mindent, sokkal egyszerűbb lenne, mint egyszerre mindent. Meg azt is mondta, régi bútort nem rak be a házba csak újat, de az ülőgarnitúra ami örököltem, senki sem használta, csak meg volt véve. Ami azért jól jönne, amíg nem tudunk venni újat.
Ha tudnátok jó tanácsot adni, hogy hogyan fűzzem meg köszönném. :(
Hm.. A férjed valamiért úgy érzi, hogy jobb a berendezett, biztos, szülői házban, mint az új otthonban. Lehet fél valamitől? A teljes önállóságtól? De most komolyan, vicc nélkül. Van akiket megriaszt...
Vegyetek egy hűtőt, illetve konyhabútort és már költözhettek is.
Egyébként, mond neki, hogy szeretnél végre úgy élni, mint egy normális család...saját otthonban. Mennyivel jobb lenne, mint, hogy a szülők folyton ott vannak a háttérben..
Mi is anyósoméknál laktunk egy darabig, de már alig vártuk, h beköltözhessünk a házunkba.. :) Pedig tényleg nem volt benne semmi. Még asztal se, meg szék se.
Egy hűtőt vettünk...tűzhelyet...konyhabútort(+fontosabb eszközök, amik a főzéshez kellenek). Volt egy ágyunk, egy TV-nk és kb ennyi. Még egy darab szekrényünk se volt..
Sztem mond azt a férjednek, hogy kérdezgessen körbe ismerősök közt, akik építkeztek, hogy hányan költöztek be úgy, h kompletten berendezték előtte a házat? Ha 10 embert megkérdez, abból 10 fogja mondani, h alig volt valamijük. Vagy, hogy sok mindenük volt, de közel sem annyi, amire szükség van.
Ja és még azt is mond neki, hogy nagy átlagban az emberek mindig akkor jönnek rá, hogy mennyi mindenük nincs még meg, mikor már beköltöztek. Tésztaszűrő, citromfacsaró, hosszabbító, vállfák stb. stb. Rengeteg ilyen kis apróság van, ami tényleg apróság, de ha egyszerre kéne megvenni, akkor egy szép nagy összeg lenne a blokk végén.
A gyermeketek fejlődési szempontjából is jobb, ha külön éltek..Ja, és a házasságotoknak is jobb! :)
Szerintem is attól fél, a különléttől. A házasságunknak, lányunknak biztosan jobb lenne külön, de hiába magyarázom neki, önfejű.
Nagyon sok mindenünk van már a citromfacsarótól a lábasokig, de nyilván akkor fog kiderülni mik kellenek még, ha beköltözünk. Asztalt és székeket is kapunk, míg nem veszünk újakat, így van mire ülni, ágyunk is van, tv-nk is.
A konyhabútor és a hűtő hiányzik a konyhából, minden más megvan a konyhába. Mosógép is kell, ruhaszárítónk is van, csipeszünk is. 27 és 30 évesek vagyunk.
Igazából, akkor szinte tényleg majdnem mindenetek megvan, ami szükséges.
A férjednek ezek szerint jól gondoltam, hogy inkább a szülőkről való "teljes leválás" jelent gondot. Az is lehet, hogy úgy érzi, így sokkal könnyebb. Mind anyagilag, mind lelkileg. (hisz gondolom megosztjátok a rezsi árát stb. illetve ott a nagyi, aki bármikor segít, főz valamit, vagy vigyáz a kicsire.)
Nem tudom, hogy hogyan lehetne meggyőzni a férjedet. Még azt sem mondhatnám, hogy túl fiatal, és emiatt vannak félelmei.
Őszintén szólva, mivel nem konkrétan az a baja, hogy nincs fullosan berendezve a ház, ezért hónapról hónapra találni fog valami kifogást, hogy éppen miért nem jó a költözés.
Messze van a nagyszülőktől a ház? :) Lehet fognod kéne a cuccost, és beköltözni. Megmondani neki, hogy, ha jön jön, ha pedig még mindig anyunál akar lakni, akkor maradjon. Ugyanis te bizony ott fogsz lakni.. :)))
Különben meg egy család vagytok, közösen kéne hogy meghozzátok a döntéseket, nem pedig úgy, hogy Ő önkényesen eldönti, hogy nincs költözés.. nem? :)
5 percre van a szülőktől a ház, tehát nincs messze. Nem tudom miért nem akar, csak akinek mondtam már hogy, hogy áll a házunk, mindenki azt mondta, már régen beköltözött volna, apránként megvéve ami még kell. Jobb lenne mindenkinek külön. Ősszel költözünk eddig úgy van, már pakolászok a házban.
Ami most a legfontosabb lenne a függönyök, konyhabútor, hűtő, mosógép, és lényegében sok mindenünk van már, de hogy még mire lesz szükségünk akkor derül ki ha beköltözünk. Ha valaki tudna jó akciókat, megköszönném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!