Milyen színű legyen a fal? Sötétzöld járólap van az előszobában és a konyhában is (fehér a konyhabútorom) Sajnos a járólap adott, mert így vettük a lakást, és szeretném valahogy feldobni a 2 helységet, mert nem vmi szép ez a sötét zöld!
Hát...nézd...sztem nem érdemes újra fugázni. A fuga is elég drága.. :S Ha már úgyis vacak az egész, kár a fugára költeni, pláne, hogy a színes fugát aranyáron mérik. (fehéret lehet kicsit olcsóbban kapni, de csak nagy tételben)
Egyébként a zöldnek milyen árnyalata? Mert az sem mindegy.
Szerintem, ami a zöld színhez jól megy, az a zöld majdhogynem minden árnyalata, illetve a sárga (elsősorban napságra) és a türkizkék.
Ha nagyon sötét a padló, akkor jól jön egy világosabb fal. Én azt hiszem, hogy a napsárga egyik világosabb árnyalatát festeném a falra. Esetleg valamilyen kicsit passzteles sárgát (világos sárga, ami majdhogynem bézs)
Anyuméknál pl zöld a csempe a konyhában a falon és hozzá élénk napságra a fal. Sztem baromi jól néz ki.. :)
Próbáld úgy, hogy fokozatosan tedd a színes festéket a fehér alap festékbe, és fess fel különböző árnyalatú csíkokat a falra, hogy melyik árnyalat tetszene leginkább a padlóhoz. Így össze tudod hasonlítani mindet egyszerre.
Kísérletezgess... :) Biztos jó lesz ez! Egy ilyen festés csodákra képes.
üdv.
gondolom az a gané márványmintás méregzöld cucc, amit ha közelebbről megnézel, akkor az életkedved is elmegy, mert olyan pixeles :D
obiban szokott akciós lenni, gondolom a szegényes ízlésű előző tulajnak ez volt a non plus ultra...
ha boldog akarsz lenni, akkor én is azt javaslom, h szedesd fel. tény, h marha sok ganéval meg sittel jár, de utána az érzés, hogy a saját ízlésed szerint néz ki a lakás: felbecsülhetetlen :D
én anno direkt ezért vettem lepusztult lakást, hogy ne kelljen sajnálni a "szép új" járólapot, ami nagy eséllyel kívül esik az ízlésemen.
nekem sötétbarna a járólap és bézs a csempe. csak ajánlani tudom, nem látszik meg rajta minden kis pitsa folt :D
Azt tanultam (média szak), hogy a sárga szín étvágyfokozó (nem véletlen sárga-piros-narancs a legtöbb gyorsétterem), úgyhogy ha fogyózol, azt semmiképp sem jó a konyhába :), viszont a hideg árnyalatok mellett meg romlottnak tûnik az étel...
De személy szerint is maradnék a fehér vagy valami világos-semleges falnál, azt nem lehet elrontani, sem hülyét kapni tôle késôbb. Inkább cserélgetném a textileket (függöny, terítô, konyharuha, szalvéták), tányérokat, képeket, ahogy kedvem épp tartja, valami élénkre.
Járólap fúgával nem igazán érdemes variálni, mert pár felmosás után mindegyik barna lesz...
Unokatestvéremék házában is méregzöld a járólap, mondjuk az nem iylen márványos, hanem ilyen csiszolt... Nekem az tetszik :) A fal alja be van fedve olyan 10 cnti magasig ilyen kőburkolattal, a konyhapult szintén kőburkolatos (amerikai konyha) és van egy ilyen nagy boltív a konyha-nappali és az előszoba között, az is ki van rakva ezzel a kővel, a szoba meg napsárga. szerintem nagyon illik nekik az a szín, ők éítették a házat szal ők akarták ilyenre.
Hasinló színű konyhabútorul van, sötétzöld étkező és fehér bőr ülőgarnitúra. szerintem nagyon hangulatos, szereek ott lenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!