Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Kályha a szobába?

Kályha a szobába?

Figyelt kérdés
2011. márc. 9. 17:40
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

előnyök/hátrányok?

(azon kívül, hogy felgyulladhat a szoba) :Đ

2011. márc. 9. 17:40
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Előnyök : meleg van, száraz levegő nélkül. Én fulladok minden más fűtéstől. Este nagyon jó hallgatni a fa ropogását, olyan gyerekcsinálós hangulat van tőle :D

Hátrányok : por, hamu, kosz(gyakran kell port törölni, porszívózni), ha fával tüzelsz, és dohos, jellegzetes szaga van, ha szénnel, ügyelni kell, mikor adsz neki levegőt, a széngáz miatt.

Megjegyzés- ha vigyázol, és nincs mellette szőnyeg, el van kerítve rendesen, akkor esélye sincs meggyulladni a szobának. Mi papírral dolgozunk itthon, mégsem félünk, kályhával vagyunk egy szobában.

Most is ropog a tűz :)

2011. márc. 9. 17:49
 3/19 titak ***** válasza:
100%

előny:

olcsóbb, hangulatos, nagyobb a melegérzeted, kevésbé penészesednek a falak

hátrány:

több a szemét és a por, munka van vele (tisztítás, tüzelő készítés stb.), tűz és égésveszély (különösen a kisgyerekekre kell vigyázni)

2011. márc. 9. 17:56
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

A kályha jó, olyan meleget semmi nem tud adni, amikor fázol és odaállsz mellé és már szinte a csontodig átmelegít! Imádom!

Nem kényelmes embernek való, mert folyton figyelni kell rá h ki ne aludjon a tűz :)

2011. márc. 9. 17:57
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk mind két szobába kályha van.Már vagy 2 éve(azóta élünk együtt).Nagyon jó!Jó meleg van idebent szoktam rá vizet tenni párologtatni.Nem mondanám hogy gond van vele.Amíg nem volt kályha is minden nap porszívóztam.Elé pedig tenni kell egy lemezt,ha a parázs kieseik ne égessen ki semmit.Én tudom ajánlani!
2011. márc. 9. 18:40
 6/19 A kérdező kommentje:

köszön a hasznos válaszokat (mindenkitől :)

füst nincs a szobában tőle?

2011. márc. 9. 19:12
 7/19 anonim ***** válasza:
Amikor kinyitom és teszek rá fát,akkor van füst szag,de kb 3-5perc alatt nem is érzek semmit.
2011. márc. 9. 19:27
 8/19 anonim ***** válasza:
Ja és a fal nem fekete és füstös!
2011. márc. 9. 19:27
 9/19 A kérdező kommentje:

köszi :)

akkor érdemes egy kályha a szobába, hogy ne az egész házat kelljen kifűteni egész nap

2011. márc. 9. 19:28
 10/19 anonim ***** válasza:

Enné jobb dolog nincs a világon. Egyrészt spórolsz, mert sokkal hamarabb van meleg, mint a központi fűtéssel. Ezenkívül, ha cserépkályhád van, akkor az kb 1/3 annyi fával fog nagyon jó meleget csinálni. gáz fűtés mellé pedig szinte kötelező.

Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy manapság egy faelgázosítós kazán, ami vízcsöveken keresztül vezeti ki a füstöt, és szinte hideg füst távozik belőle, az űrtechnikának számít. A cserépkályha ezt tudja már évszázadok óta. Sokkal több hőt nyer a fából, mint gy sima központi fűtés lemezkazánja. Egy időben nagy divat volt kidobálni, most meg százezrekért rakatják vissza. :)

2011. márc. 9. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!