68-75 négyzetméteres panellakás felújítása nagyságrendileg mennyibe kerül?
Főleg felújításon átesettek válaszát várom nagyon! :) Amiről szó lenne:
-nyílászárók cseréje
-padló, járólap, csempe csere
-új konyhabútor
-szaniter cserék (kád is)
-falfestés
2+1 félszobás lakás kis konyhával, kis fürdővel, tudjátok, tipikus panel.
Mindenből kb középkategóriát számolva, mennyibe jönne a felújítás?
sztem alsó hangon 3 millió.
érdemes volna egy lakberendezőt/belsőépítészt megbízni a költségvetéssel, mert könnyű közben elcsábulni mindenfelé és a vége előtt meg elfogy a pénz...
Ők egyébként tudnak intézni mindenféle kedvezményeket is csempére, szaniterre, stb.
Nekem például a 156.000Ft-os kádamat 98.000Ft-ért szerezte a tervezőm, mert volt valami ismeretsége a nagykerben. :-)
Talán olcsóbban is meg lehet úszni, ha pl a festést ti csináljátok, konyhabútort több helyen megnézitek (óriási árkülönbségek lehetnek két hasonló konyhabútor között), a többi munkára is több árajánlatot kértek, stb.
De az igaz, hogy 1 millió alatt én sem állnék neki. Annyi szerintem minimum kell ha jól akarjátok megcsináltatni.
nekem a 2 szobás panel volt 2 milla. de fullosan.
tövig romboltuk, újjáépítettük :D
nekem megérte, imádok itt élni, a felújításba beletett pénz vissza is jönne, ha eladnám, mivel nagyon jó környéken van a lakás.
kérj több helyről ajánlatot, keress normális mestereket, kérdezz körbe az ismiknél.
szerintem a nagyon romos panelből többet lehet alkudni, mint a fullosból.
én szerencsére örököltem a lakást, így nem kellett rá költeni.
ameddig nem éltem benne, addig kiadtuk, így lett pénz a felújításra.
érdemes tényleg olyat venni, amit te használsz először, minden úgy van, ahogy neked kényelmes, és tetszik.
az ikeában nagyon sok jó ötlet van, és relatíve olcsón ki lehet hozni a konyhát meg a többi berendezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!