Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Milyen színnel fessünk hogy...

Milyen színnel fessünk hogy ne legyen egyhangú, unalmas?

Figyelt kérdés

Adott egy fürdőszoba, ami mindenképpen fehér lesz. A hálószoba 1,9*4,2, 1,5m magasságig gipszkartonnal burkolva, tehát mindenképpen kettő összeillő, meleg hatású szín kéne. (északi fekvésű). A nappali 3,9*2,6, ez is ugyanolyan megoldással burkolva (nyugati fekvésű). A konyhában minden bútor fehér vagy annak valamilyen árnyalata, a mosogatónál a csempe halványzöld.

Milyen színűre lenne érdemes ezeket a helyiségeket festeni?

2011. jan. 26. 12:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Én mindent fehérre festenék. Nagyon szeretem a fehér falakat, a színesek szerintem soha nem olyan szépek.

De ha ezt nem szeretnéd, akkor...

a hálószobába két pasztell sárga árnyalatot tudnék elképzelni, alul kissé narancsosabb, felül halványsárga. Ez nagyon jó, nálunk az ablak nélküli helyiségek ilyenek és napsütötte érzést kelt :)

A nappali mindegy, de világos legyen, mivel elég kicsi. Olyat válassz, ami megy a bútorokhoz - esetleg lehetne még fehér, azért ez még belefér :)

A konyhába talán a csempével harmonizáló zöld mehetne.

2011. jan. 26. 19:16
 2/3 A kérdező kommentje:

sorry javítanám magam

a nappali 3,9*4,2

a hálószoba 3,9*1,9

nagyon összekavartam itt a számokat :D

2011. jan. 28. 08:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem a legkellemesebb hangulatúak a meleg árnyalatok.

Én ha most festenék, a barnás színeket választanám. De nem az átlagos barnákat.

Vannak ilyen enyhén mustár színű barnák, van sötétebb, van mogyoró színű. Ezek egymáshoz nagyon passzolnának. De ha egy más szín is kéne bele, akkor a nappali pl. lehetne mályva vagy zöld, vagy narancs. Narancs a hálónak is passzol.

2011. márc. 17. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!