Melyik megoldás praktikusabb és megfizethetőbb hosszú
távon?
Figyelt kérdés
110m2-es lakást szeretnénk cserépkályhával fűteni csak azt nem tudjuk hogy rakassunk 2 cserépkályhát a lakás két különböző pontjára melyek a falba lennének ágyazva hogy több helyiséget is fűtsenek vagy rakassunk egyet és tetessünk bele tartályt és kössük rá a radiátorokra (gáz fűtés van jelenleg) Melyik megoldáshoz kb napi mennyi fa szükséges és ha azt vesszük hogy minkét esetben azonos hőfokot szeretnék elérni a lakásban.
2011. jan. 21. 15:35
1/5 anonim válasza:
Nálunk 2 cserépkályha van, egy a két szoba között, egy pedig a 3. szoba, és az előszoba között. Most fogjuk megcsináltatni olyanra amire te is gondolsz, hogy a konyhában és a fürdőszobában is meleg legyen. A konyhában egyáltalán nincs fűtés, a fürdőszobában pedig Syestával fűtünk, ha fürödni megyünk.
2011. jan. 21. 16:23
2/5 anonim válasza:
Nálunk úgy volt régen, hogy a nappaliból nyílt 2 szoba, ami egymás mellett volt, a kályha része a nappaliban volt így ott is meleg volt, és a 2 szobába belógott 1-1 nagy cserépizé érted, és így 3 helyiséget fűtött :)
2011. jan. 21. 20:44
3/5 anonim válasza:
Én azt olvastam,hogy a víztartályos cserépkályha nem jó megoldás,mert a cseréphályhának az a lényege,hogy jól felfűtsd,és aztán hagyd,hogy sugározza a hőt.Ha pedig víztartályt építesz bele,nem tudod a megfelelő hőfokra felfűteni,mert a víz a fűtési rendszerben nem lehet 1oo fok,ill.annál n agyobb hőmérsékletű,tehát a termelődő hőt mindig előbb "viszed ki" a rendszerből,mielőtt olyan hőmérsékletűvé fűtenéd fel a cserépkályhát,hogy sugározná a hőt.Szóval,az energetikus ahzt mondta,hogy vagy kazán,amiből elosztod a hőt jó hatásfokkal,vagy cserépkályha,ami sugárzó hőt nyújt.Az öszvérmegoldás rossz hatásfokú.
2011. jan. 22. 08:59
4/5 anonim válasza:
Tapasztalataimat osztom meg veled! Szerintem ne tetettessetek patkót semmiképpen a kályhába! Mert, ha véletlenül nincs áram, akkor nem tudjátok egyáltalán használni és veszélyes is lehet.
Inkább csináltassatok több kályhát, de a kis fekete vaskályha is lehet megoldás a kisebb helyiségekre, vagy a sparhelt a konyhába- most nagyon szépek vannak akciósan több helyen is-. Láttam egy új házban fatüzelésű fürdőszobai melegítőt is, ami vizet is tudott csinálni.
Mi egy több szobába átlógó cserépkályhával és egy samottos vaskályhával fűtünk egy új 110 nm-es házat és nagyon jó meleg van. Szeretnénk még venni egy sparheltet is vagy még inkább rakatni egyet.
Mi így évi kb 7 köbméter fát használunk, néha feltesszük a gázt a fürdőben, babaszobában. De nem jellemező. A fa ára: 9ezer Ft/köb (bükk- akác)
2011. jan. 22. 21:58
5/5 zoli79 válasza:
Szerintem 1 cserépkályha bele tartály és radiátorra leosztani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!