Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Férjem azt mondta, jöhet a...

Férjem azt mondta, jöhet a gyerek, ha találok helyet legalább a kiságynak. Hogyan rendezzük át a lakást, hogy egy gyerek is elférjen?

Figyelt kérdés

Kicsi a lakás, kb. 42 m2. Egy hálószobás és a CD és DVD gyűjtemények miatt eléggé szűkösen vagyunk már igy is. Viszont kidobni nem akarunk semmit.

Itt vannak a linkek a lakásról:

[link]

[link]

[link]

2009. jan. 31. 04:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Felezd meg Z (vagy fordított Z alakban a nappalit. Az egyik legyen a szoba, a másik maradjon meg nappalinak. A konyha falát szedd ki, és csinálj egy bárpult-szerűséget oda - ez térnövelő, így a nappali megfelezése nem lesz látványosan számottevő. én a konyha falát is bentebb vinném, sőt, ha bárpultosra csinálnám meg, akkor valószínűleg az étkezőt is kitenném a nappaliba, így lenne egy kisebb - de az egyik nyitott fal miatt tágabb - konyhád, egy szintén kisebb, de az "egybekonyha miatt" élhető nappalid, lenne egy normális gyerekszoba és lenne egy háló.

De ha a konyhát nem bántod, akkor is meg lehetne oldani, akkor a mostani háló lenne a nappali, a nappalit pedig egy hosszú Z alakkal úgy kettészedni, hogy két külön bejáratú szoba legyen belőle. (Vagy csak simán kettészedni, de akkor "átjáróház" lesz a két szoba, ezért hülyeség.)

Ma már ne csak egyenes falakban gondolkodj :)

Szerintem tök jól meg lehet csinálni. Nem is olyan vészes költséggel, egy-kétszázezer forintból megoldható. (Kell hozzá Ytong, a válaszfalnak, két ajtó a két szobára, meg radiátor a hálóba.)

2009. jan. 31. 12:38
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Cseréljétek meg a nappalit a hálóval.Hisz az amint láttam nagyobb, és a cd-dvd mehetne a nappaliba, a hálóba nem kell !!Ott lehet az éjjeliszekrény, ágy , babaágy, pelenkázó !A nappaliba meg mehet a többi cucc!!A rengeteg lemezt rakhatnátok falon lévő polcokra, mert akkor alá tudtok fotelt, dohányzóasztalt, ilyesmit tenni!
2009. febr. 1. 11:13
 13/17 A kérdező kommentje:

Sajnos a falak már tele vannak vagy falra szerelhető polcokkal, tartókkal vagy különféle aranylemezekkel. Sőt! Az ágy alatt is vannak már lemezek.

Megcserélni nem tudjuk a két szobát, mert a hálón van ajtó és be lehet csukni, a nappalin nincs, ott csak egy boltiv választja el a folyosótól.

Azt hiszem a nagyobb lakásba költözés lesz a megoldás.

Az meg, hogy tegyük a hálóba a tv helyére a gyerekágyat, azért nem jó, mert ott van azon az ablakon a légkondi, amit nem lehet a másik ablakra tenni. A másik ablak előtt megy a tűzlétra és nem tehetjük oda a légkondit. A gyerekre meg nem akarnánk, hogy fújjon a hideg levegő. Nyáron viszont kibirhatatlan a meleg, ha nincs légkondi.

Szóval, tavaszra költözünk.

Köszönöm a tanácsokat mindenkinek.

2009. febr. 2. 15:41
 14/17 anonim ***** válasza:
31%
Mivel Nektek most mindennél fontosabb a BABA élete és egészsége, a következőt javasolom : ( anno én is ezt tettem ! ) Keressetek egy természetgyógyászt, aki beméri a földsugárzást, ( Hartman-háló ) és a vízsugárzást. A BABA ( és később a Gyermek )ágyát oda kell helyezni, ahol NEM éri a sugárzás. Így válhat egészséges felnőtté !! Jó egészséget Nektek
2009. febr. 5. 13:05
 15/17 anonim válasza:

Szió!Nem tudom mekkora a belmagassága a lakásnak,de bármekkora is,nagyon jópofa polcokat lehetne mondjuk a napaliba tenni a falra,és oda tenném a cd.dvd.gyűjteményt.Én nagyon muzikális vagyok,eszembe nem jutna eldugni őket,plusz a baba érzelmi-értelmi fejlődésére is jótékony hatással van a zene/persze nem a kalapács zenére gondolok/.Vagy pedig,nem tudom most mennyi,mi 20ezerért vettük, a média markt.-ba lehet kapni 600 darabos fekete-ezüst cd tartót,tok nélkül tudod beletenni,nekünk abban van.

Üdv,egy 9 hónapos kismama.

2009. febr. 9. 14:07
 16/17 anonim válasza:
Sorry,most olvastam a falak is tele vannak.Akkor talán marad a 600-as cd tartó, pár darab belőle talán még elfér,vagy marad a költözés ha megoldható.
2009. febr. 9. 14:12
 17/17 anonim válasza:
100%

Szia!

Ha még nem késő, akkor szeretnék pár ötletet adni, feltéve, ha küldenél (akár postán) egy alaprajzot, ami méretarányos, és minden falvastagság (teherviselés), strang, és nyílászáró és magasság fel van tüntetve rajta.Rajzold be, hogy milyen a mostani berendezés. Mitől válnál meg legelőször, ha kellene? Na meg ezen kívül kellene pár adat rólatok; szokásokról (röviden) vendégeket fogadtok, vagy inkább Ti mentek, Tv-zési szokások, olvasás, zenehallgatás(tudom, hogy rengeteg a cd. A fürdőben kád, vagy zuhany? Mosógép mehet-e a konyhába stb.

Várom a választ, üdv.: Judith

2009. febr. 25. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!