Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Aki ért a régi bútorokhoz:...

Aki ért a régi bútorokhoz: milyen stílusú bútor ez? Értékes? Mikor készíthették?

Figyelt kérdés

A kérdező kommentje:

Illetve itt jobban látszik:

[link]

Köszönöm

2010. dec. 17. 10:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakértő,de a kép alapján ez egy hálószoba garnítúra egyik szekrénye.

A 20-as évetől a háborúig készítettek ilyen hálószobabútorokat az asztalosok. Két szekrény,két ágy,két éjjeliszekrény,tükör volt az állandó tartozék. Ha a vevő kérte,akkor más kis bútort is készítettek hozzá.

Nem hiszem,hogy bármilyen stílusba besorolhatók,és legfeljebb egy használt bútorokkal kereskedő veszi meg.

De nézesd meg,ha gondolod egy régiségkereskedővel.

2010. dec. 17. 21:11
 2/4 anonim ***** válasza:

csatlakozom..én sem vagyok szakértő, csak érzésből írom le a dolgokat. Vaterán böngészem a bútorokat, onnan a tapasztalat: kb.40.000 -50.000 lehet az ára, mert nem nagy méretű,ahogy nézem a pianinó mögött. Dió vagy tölgy. Szerintem is a múltszázad elején készítették, nagypolgári darab, kissé hajadzik az ónémet stílusra, azzal a kis ornamentikával ott a szélén.

Kíváncsian figyelem, majd egy igazi szakértő mit mond rá:)

2010. dec. 17. 22:35
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget mindkét válaszolónak, megírom majd a továbbiakat!
2010. dec. 18. 09:17
 4/4 anonim ***** válasza:
várom, figyelni fogom:)
2010. dec. 18. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!