Aki ért a régi bútorokhoz: milyen stílusú bútor ez? Értékes? Mikor készíthették?
Nem vagyok szakértő,de a kép alapján ez egy hálószoba garnítúra egyik szekrénye.
A 20-as évetől a háborúig készítettek ilyen hálószobabútorokat az asztalosok. Két szekrény,két ágy,két éjjeliszekrény,tükör volt az állandó tartozék. Ha a vevő kérte,akkor más kis bútort is készítettek hozzá.
Nem hiszem,hogy bármilyen stílusba besorolhatók,és legfeljebb egy használt bútorokkal kereskedő veszi meg.
De nézesd meg,ha gondolod egy régiségkereskedővel.
csatlakozom..én sem vagyok szakértő, csak érzésből írom le a dolgokat. Vaterán böngészem a bútorokat, onnan a tapasztalat: kb.40.000 -50.000 lehet az ára, mert nem nagy méretű,ahogy nézem a pianinó mögött. Dió vagy tölgy. Szerintem is a múltszázad elején készítették, nagypolgári darab, kissé hajadzik az ónémet stílusra, azzal a kis ornamentikával ott a szélén.
Kíváncsian figyelem, majd egy igazi szakértő mit mond rá:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!