Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogy lehet egy 2 szobás...

Hogy lehet egy 2 szobás lakást úgy átalakítani, hogy az anyósnak, szülőknek, és a kisbabának is legyen külön szobája/tere?

Figyelt kérdés
2009. jan. 13. 12:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én egyértelműen az anyósnak ajánlanám fel az egyik szobát, a másikban pedig ti és a baba lennétek.

De kérdés, hogy egymás mellett van a két szoba? Összenyitható? Mert ezt látni kéne ahhoz, hogy az embernek ötletei legyenek. Ha összenyitható, de a folyosóról is be lehet menni mindkettőbe, akkor lehet, hogy három helyiséget is ki lehet alakítani mondjuk gipszkarton segítségével.

Egymáson nem jó átjárkálni, és úgy alakítsd, hogy a pici szobáját bármikor a legkönnyebben el tudd érni a lakás bármely pontjáról.

2009. jan. 13. 12:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem összenyitható, a két szoba a folyosó 2 felén található.
2009. jan. 13. 12:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezt látatlanba nagyon nehéz. Hány négyzetméter, milyen elrendezésű, mi mi mellett van (vizesblokk), hol van ablak, mekkora a belmagasság (galériázható-e)... Próbáld meg felrakni a netre (pl. www.kepfeltoltes.hu) az alaprajzot és linkeld be. Az sem elhanyagolható, hogy mennyit szántok rá.

Egy ismerősöm úgy alakította át a lakást, hogy a közlekedőfolyosóról kivette a gardrobszekrényt és oda rendezte be (illetve ki) a konyhát, így a régi konyhából egy szoba lett. De ha nektek pl. a szobával határos a konyha, akkor amerikaikonyhás nappalit lehet csinálni.

2009. jan. 13. 13:13
 4/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nem galériázható, elég kicsi a belmagasság. Egy normál 4 emeletes téglaházban lakunk. A nagyobb szoba szomszédos a konyhával, amihez tartozik egy spejz. Mellette van a WC, valamint a kissebbik szoba. A folyosó elég keskeny, szinte semmit sem lehet benne elhelyezni (épp, hogy két ember elfér egymás mellett kényelmesen).
2009. jan. 13. 13:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben a nagyszobát választanám,és az egyik felében lenne a hálótok,a másikban a gyereknek egy különálló rész.A mi lakásunk hasonló adottságú,nagyon kellene még 1 szoba.Nálunk a kicsi gyerekszoba,és a nagyobbat,most akarjuk térelválasztó polcal elkülöníteni hálóra és nappalira.A polcnak nem kell feltétlen plafonig érnie,lépcsőzetesen is ki lehet alakítani,játékoknak pont jó rakodófelület lesz,és mivel nyitott még a fény is átsüt rajta,ha esetleg úgy esik az ablak.Ti is meg tudjátok csinálni,vágassatok hozzá bútorlapokat,és már csak némi csavar és egy fúró kell,meg persze kitartás.Mi is sok bútort magunk csinálunk,mert nagyon méretre szabott bútorok kellenek ebbe a ki lakásba,hogy hely is legyen,meg pakolni is lehessen valamibe.szóval szerintem nem kell teljesen leválasztanotok,csak mégis legyen egy átmenet a két rész között,hogy mindenkinek legyen egy kis kuckója.
2009. jan. 13. 13:46
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi javaslatokat.
2009. jan. 13. 15:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem tudom, segíthetek-e. Anyósomék kétszobás paneljén elmélkedtünk egyszer. Erre jutottunk:

Ha: a nagyszoba nagyobb, mint a konyha, akkor át lehet rendezni úgy, hogy a viseblokkot belső elosztással (tehát a főcsövet nem mozdítva) a konyhából átköltöztetitek a nagyszobába. A nagyszobát átalakítjátok konyha+nappalivá, ahol a konyha kicsi,amerikai típusú, a nappalirész, mely egyben a ti hálótok is lenne, szintén elég kicsi, de legalább külön van, egy szoba menne anyósnak, másik a babának, és mindenkinek lenne saját szobája. Annyi lenne a hátránya, hogy a ti hálótok lenne a nappali is egyben, tehát javaslom a kihúzható kanapét, vagy sarokülőt, ahol aludtok, a ruhákat meg át lehet költöztetni a gyerek szobájába. A kamrát meg éppen lehet használni játszósaroknak, gardróbnak, vagy a másik oldalára tenni az ajtót és akkor maradhatna spájz is.

2009. jan. 13. 18:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Egy rokonunknál is úgy lett háromszobássá alakítva a kétszobás lakás, hogy a konyhából is szobát csináltak, és a nappaliba tettek be konyhasarkot. A kamra lett a hálófülke, persze az ablakát megnagyobbították valamivel. Ha a volt konyha lenne a gyerek szobája, később még tetszene is neki, hogy külön hálóhelyisége van. A mostani kisszoba lehetne az anyósodé, a nagyszobában meg lakhatnátok ti. A konyharészt el lehet választani akár polcrendszerrel, akár függönnyel.
2009. jan. 14. 14:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Valószínűleg ezeket a megoldásokat fogjuk használni, mert sajnos nagyobb lakás egyenlőre szóba sem kerülhet. Bútorzat terén van tapasztalata valakinek? Mivel lenne érdemes berendeznia a konyha+szoba verziót, hogy ne kelljen kerülgetni a bútorokat?
2009. jan. 14. 15:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap fejeztem be, egy hasonló problémával küzdő kétgyermekes család, szobafelező munkáit.Negyedik emeleti,panelház.Az elválasztás gipszkarton lett,ha magamnak csináltam volna,én a bútorlap mellett döntöttem volna,azért mert azt a bontás után is lehet hasznosítani.

Sok jót és hasznosat írtak az előttem írók,de egy valamit még hiányolok,és borzasztóan fontos.A fűtés biztosítása.Az általam vázolt esetben a fal vége és az ablak között most maradt 30 centi,hogy a meleg átáramolhasson a másik szobába is,amelyik fűtőtest nélkül maradt.Ebben az esetben szerencsés,hogy a fűtetlen szoba mellett a szomszéd szobája van,nem a természet.A végleges megoldás csak a fűtési szezon vége után lesz,amikor a központi fűtés rendszere bontható lesz,az engedélyek beszerzése után.(A radiátor két kisebbre lesz cserélve,mindegyik szobában egy-egy.)

2009. jan. 15. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!