Hogy lehet egy 2 szobás lakást úgy átalakítani, hogy az anyósnak, szülőknek, és a kisbabának is legyen külön szobája/tere?
Én egyértelműen az anyósnak ajánlanám fel az egyik szobát, a másikban pedig ti és a baba lennétek.
De kérdés, hogy egymás mellett van a két szoba? Összenyitható? Mert ezt látni kéne ahhoz, hogy az embernek ötletei legyenek. Ha összenyitható, de a folyosóról is be lehet menni mindkettőbe, akkor lehet, hogy három helyiséget is ki lehet alakítani mondjuk gipszkarton segítségével.
Egymáson nem jó átjárkálni, és úgy alakítsd, hogy a pici szobáját bármikor a legkönnyebben el tudd érni a lakás bármely pontjáról.
Szia!
Ezt látatlanba nagyon nehéz. Hány négyzetméter, milyen elrendezésű, mi mi mellett van (vizesblokk), hol van ablak, mekkora a belmagasság (galériázható-e)... Próbáld meg felrakni a netre (pl. www.kepfeltoltes.hu) az alaprajzot és linkeld be. Az sem elhanyagolható, hogy mennyit szántok rá.
Egy ismerősöm úgy alakította át a lakást, hogy a közlekedőfolyosóról kivette a gardrobszekrényt és oda rendezte be (illetve ki) a konyhát, így a régi konyhából egy szoba lett. De ha nektek pl. a szobával határos a konyha, akkor amerikaikonyhás nappalit lehet csinálni.
Szia! Nem tudom, segíthetek-e. Anyósomék kétszobás paneljén elmélkedtünk egyszer. Erre jutottunk:
Ha: a nagyszoba nagyobb, mint a konyha, akkor át lehet rendezni úgy, hogy a viseblokkot belső elosztással (tehát a főcsövet nem mozdítva) a konyhából átköltöztetitek a nagyszobába. A nagyszobát átalakítjátok konyha+nappalivá, ahol a konyha kicsi,amerikai típusú, a nappalirész, mely egyben a ti hálótok is lenne, szintén elég kicsi, de legalább külön van, egy szoba menne anyósnak, másik a babának, és mindenkinek lenne saját szobája. Annyi lenne a hátránya, hogy a ti hálótok lenne a nappali is egyben, tehát javaslom a kihúzható kanapét, vagy sarokülőt, ahol aludtok, a ruhákat meg át lehet költöztetni a gyerek szobájába. A kamrát meg éppen lehet használni játszósaroknak, gardróbnak, vagy a másik oldalára tenni az ajtót és akkor maradhatna spájz is.
Tegnap fejeztem be, egy hasonló problémával küzdő kétgyermekes család, szobafelező munkáit.Negyedik emeleti,panelház.Az elválasztás gipszkarton lett,ha magamnak csináltam volna,én a bútorlap mellett döntöttem volna,azért mert azt a bontás után is lehet hasznosítani.
Sok jót és hasznosat írtak az előttem írók,de egy valamit még hiányolok,és borzasztóan fontos.A fűtés biztosítása.Az általam vázolt esetben a fal vége és az ablak között most maradt 30 centi,hogy a meleg átáramolhasson a másik szobába is,amelyik fűtőtest nélkül maradt.Ebben az esetben szerencsés,hogy a fűtetlen szoba mellett a szomszéd szobája van,nem a természet.A végleges megoldás csak a fűtési szezon vége után lesz,amikor a központi fűtés rendszere bontható lesz,az engedélyek beszerzése után.(A radiátor két kisebbre lesz cserélve,mindegyik szobában egy-egy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!