Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Milyen ágykeretet, ágyrácsot...

Milyen ágykeretet, ágyrácsot vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egyszemélyes ágyamat szeretném nagyobbra cserélni, és érdekelne a véleményetek/tapasztalataitok az alábbi ágykeretről és ágyrácsról.

Ágykeret:

[link]

Ágyrács:

[link]

Több ekkora méretű ágyrácsot nem találtam a JYSK-ben és ez egész stabilnak tűnik. Az ágykeretről olvastam jót, rosszat is. Valamint az is érdekelne, hogy JYSK ágykeretbe helyezhető például IKEA ágyrács, vagy fordítva? Nincsenek nagy elvárásaim, csak nem szeretnék nyikorgós, törékeny ágyat venni. Emellett szívesen fogadok más fajta keretre/rácsra javaslatokat hasonló árkategóriában. Köszönöm szépen a válaszokat!

márc. 20. 08:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Ágyrács ágyhoz illesztése kizárólag méret kérdése. De a matrachoz, ágyhoz hasonlóan, ezek is szabvány méretek, csak mérd meg, ne legyen meglepetés. A duplát meg kialakítás szerint kell nézni, mert lehet, hogy két egyszemélyes rakható a keretbe.

A lapraszerelt ágykeretekben mindig van egy kis rizikó, hogy hangja lehet idővel. Sajnos sehol sincs benne sok merevítés.

márc. 20. 09:01
 2/5 anonim ***** válasza:
1# vagyok. A matrac kérdése inkább jóval fontosabb. A jó matracok drágák, és sokszor csak egy hónap múlva derül ki, hogy mégsem jók.
márc. 20. 09:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Szép az ágykeret, de állandóan be fogod ütni a lábad, mert túllóg a matracon. Erre azért számíts, de meg lehet szokni.

Ágyrács simán tehető bele máshonnan való is, a méreteket kell pontosan megválasztani. Ha az a méretű ágyrács jó bele amit a Jysk-ben vennél, akkor ugyanolyan méretű ágyrács jó lesz bele máshonnan is.

Hogy mennyire lesz nyikorgós azt előre nem lehet tudni. Ha jól van összecsavarozva akkor valószínűleg nem lesz rossz, de soha nem lehet előre tudni ahogy 1-es írta.

Ahogy az is igaz, hogy kevésbé lényeges az ágyrács, fontosabb a matrac választása. Az ágyrácsnál csak azt kell eldöntened, hogy ilyet szeretnél amit mutattál vagy fix deszka lécekből állót.

márc. 20. 09:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Én nem javaslom, hogy egybe vegyél 160x200-as ágyrácsot és matracot! Ez addig jó, amíg egyedül alszol rajta, de ha van párod, akkor este ha ő mocorog, akkor te alattad is mozog majd a matrac. Van egy ismerősöm, aki a napokban panaszkodott is, hogy nem tud aludni ha a párja nála alszik, mert ő elég forgolódós.

Ágykeret amúgy nem tűnik rossznak, ha tényleg masszív bútorlap, mert biztató a 22mm-es lapvastagság az összeszerelési útmutatóban. Van amelyiknél egész vékony lapokat használnak, aztán nyikorog.

Én is egy Jysk-ös ágykeretet koppintottam, "LIMFJORDEN", néven van, de kicsit variáltam a méreteken, hogy ne mozogjon benne a matrac, és kapott némi vasalatot is, cirka 7 év után se nyekereg. Természetesen nekem külön ágykeret és két matrac is van, utóbbi akkor Gold 85 néven futott, és most sincs kifeküdve.

Vannak állítható zónás ágyrácsok, azoknak nem látom értelmét ha sokat alszol az oldaladon, az enyémek is ilyenek, de alapon van, így kényelmes.

márc. 20. 09:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Rugós matrac alá fix ágyrács kell.

Habmatrac alá rugalmas ágyrács,ez lehet állítható,és szerintem tök jó.

Amit linkeltél egy nagyon alap rugalmas,azt hiszem.

márc. 20. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!