Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Szerintetek konyhába a csempe...

Szerintetek konyhába a csempe vagy a “fa hátlap” jobb döntés konyhabútor “mögé”?

Figyelt kérdés

Sokszor látom, hogy az újépítésű lakásokban már nem csempe van a konyhabútor also és felső része között hanem ilyen fa borítás a falon.

Szerintetek melyik jobb? Újépítésű lakást vásároltunk és nem tudom, hogy melyik lenne jobb döntés.

Mit gondoltok?


ma 09:09
 1/7 anonim ***** válasza:

A csempét is nehéz tisztán tartani ha valóban használod a konyhát. Az ilyen "fa hátlap” jobbára oda való ahol a konyha inkább dekorációs elem.

Sokféle burkolat létezik. Nem is kell egyfélének lennie a konyhában a konyhabútornál, tehát ha tetszik, akkor használhatod ezt a fajtát is csak ott, ahol utána nem sérül, nem lesz vele gond.

Ahol csak szekrény van, ott lehet a falon bármi, parafa, csempe, fa, üveg, akár a sima fal is maradhat. A mosogatónál olyan kell ami bírja a vizet, a ráfröcskölődő mosogatószeres, koszos levet, a tűzhelynél meg ezen kívül a hőt is bírnia kell és a forró olaj felfröccsenését, annak letakarítását és az állandó gőzt.

A legfontosabb, hogy a te igényeidhez igazodjon, mert hiába szép ha utána nem tudod jól használni. Anyósom imád takarítani és nagyon pedáns, úgy főz, hogy semmi nem megy ki, szőnyeg van a konyhájában is mert a panírozáskor se csinál koszt. Pedig állandóan főz. Nála lehet dekorburkolat simán. Nálam nem lehet, mert utálok takarítani és ha megkavarom a kaját mér beterítem a falat cseppekkel. Nálam még a csempe se elég erős, mert mindig vakarni, súrolni kell főzés után. :)

ma 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Barátnőmék fát tetettek. Megbánták. Sokkal nehezebb takarítaniuk mint elötte a csempét.
ma 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Csempe, nem nehéz takarítani, csak simán tisztán kell tartani, én egy nedves törlőkendővel szoktam áttörölni főzés után 3 éves a konyhánk, napi használatban van, rengeteget főzök, a csempe még ugyanolyan mint új korában, sehol egy pötty.
ma 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem a hátfal volt hátlap (konyhai fali panel) is és csempe is. Most csempe van, mert elköltöztünk, de utálom. Előtte hátlap volt, ugyanolyan mintával, mint a konyhai pult.


Semmi gond nem volt vele, pedig én naponta-kétnaponta főzök és indukciós tűzhelyem volt, aminek semmi hátoldala, háttámlája nem volt, hogy védje a falat.

Jó minőségű fali panelt kell választani, akkor nem lesz gond. Nekem zöld konyhabútorhoz volt az alábbi falipanel. Imádtam, mert könnyű volt takarítani és tartós volt. Sajnos, el kellett költöztünk, de a mai napig hiányzik. Ha egyszer lesz pénzem új konyhára, ilyet csináltatok.


[link]

ma 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 Amiről te beszélsz az olyan anyag, mint ami a konyhapulton is van, az nagyon jó, hiszen a konyhapultot is könnyen tudod takarítani és az is sokat elvisel. Az nem egy "fa hátlap".
ma 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

4!

De nem ez az anyag volt a kérdés.


[link]


például

ma 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
laminált pultanyagot lehet tenni, azt jól lehet takarítani, vagy famintás csempe, ma már nagyon szépek vannak. Sima fa semmiképp.
ma 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!