Akinek nincsen pènze (pl. bèrből, fizetèsből ęl), annak ingyenes a kōtelező vizoracsere? Nem biztos, hogy akik naprol napra ęlnek (az emberek nagyrèsze) elő tudnak răntani 40 ezret. Ha valami kōtelező, mièrt nem ingyenes?
A főmérő csere ingyenes.
Neked mellék vízmérőd van, ami nem kötelező, ezért kell fizetned.
Ha nem cserélteted le semmi gond, viszont a közös költséged atváltozik vízóra nélkülire.
Neked kell eldönteni hogy melyik éri meg...
A vizóracsere nem kötelező. Ha nem cserélteted ki, megszűnik a víz/csatorna szolgáltatás nálad, ennyi. Az áram es gáz megléte sem kötelező, de ha szükséged van rá, akkor fizetni kell érte.
Amúgy helyfüggő, hol kérnek cseréért pénzt, ahol én lakom (Kelet-Magyarország) pl ingyenes, a szolgáltató állja.
Ez úgy van, hogy családi háznál (nyaralónál, stb.) van egy főmérő, ami a szolgáltatóé, ő fizeti a cseréjét. (Persze, ha van almérő is, az más tészta).
A paneloknál (társasházaknál), viszont van lépcsőházanként egy főmérő, ezt a szolgáltató cseréli, a lakásokban levő vízóra (órák) almérőnek minősül, ezért a tulajdonost terheli azok cseréje. Én tavasszal 36000-ret fizettem a két óra (hideg és meleg) cseréjéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!