Vajon a mai bútorokkal mi lesz?
A mai bútorok alígha bírnak ki 50-60 évet. Jónéhány már az üzletekben kiállítási (tehát új) állapotában is rozoga, nyeklik-nyaklik. Szerintem ezek 15-20 éven belül mennek a kazánba, másra úgyse jók...
Most egy olyan világban élünk, amikor a többség újat akar mindenből a reklámok és a marketing nyomására. Amikor megveszik az új tömegbútort nem azt nézik hogy mennyi ideig szolgál ki, hanem azt hogy a legújabb divatnak, trendnek, lakberendezési szokásnak megfelel -e. Vagy egyszerűen az asszony meglátja a barátnőjénél hogy ott milyen csillogó bútor van, onnantól kezdve neki az kell, az 5 éve vásárolt szekrény már nem tetszik neki, megy a süllyesztőbe, jobb esetben az ura meg mondja hogy akkor jó lesz még a garázsba, de a végén így is úgyis el lesz tüzelve...
Ugyan már ezek a lapra funérlemezes asztalok, szekrények amiket lapra szerelten lehet kapni az áruházakban jó ha 15 évet kibírnak.
Nekem is van 1-2 ilyen bútorom a lakásomban, idén le is cserélem majd őket
Gyenge vékony anyag össze vissza nyaklik nyeklik
"mint most mi a koloniál és hasonló elavult dolgokról" - a koloniál örök darab. Én többet is vettem, akár éveket várva a megfelelő darabra, hogy a régi családi szettet kiegészítsem.
Ezzel szemben a mai bútorok max. a kazánba jók (sokszor újonnan is).
"ikeában vagy komolyabb lakberendezési üzletekben" - az ikea mióta komoly lakberendezési üzlet??? Se színe, se szaga, se kényelme, se minősége. Vannak nagyon jó dolgok az Ikeában is, de inkább a kisbútorok és a tárolómegoldások vagy egyes konyhai darabok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!