Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ki tudom saját magam festeni...

Ki tudom saját magam festeni a szobám?

Figyelt kérdés

Anya azt mondta hogy ő segít kipakolni a bútorokat, meg megveszi a festéket, de nem fogja kifesteni..szóval én meg tudnám csinálni, vagy nagyon nehéz? És tapétát felrakni?

13/L

2010. okt. 28. 16:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
simán
2010. okt. 28. 16:48
 2/12 anonim ***** válasza:

Festeni festettem már saját szobát, háromszor is. Először tök egyedül, másodszor baráttal. Bevállalható, de rámegy legalább egy napod, akkor is, ha kicsi szoba és van ilyen gurigás festékfelhordó célszerszámod. Főleg ha nagyon elüt a szín, mert akkor akár háromszor is át kell rajta menni.

Ja, és mindened olyan színű lesz, mint a szobád :D

Nincs valaki barátnőd, aki bevállalná, hogy segít neked (aztán megbeszélitek, hogy te mivel viszonzod)? Együtt sokkal jobb időtöltés :D lerobbantabb egyetemi koleszokban alapértelmezett félévnyitó közösségépítő tevékenység az új szobatársakkal kikenni a szobát...

25 L

2010. okt. 28. 16:53
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszi!:D szóval a gurigával egyszerűbb?

éés ha citromsárga falra festenék lilát akkor is sokszor átkéne rakta menni?

2010. okt. 28. 16:56
 4/12 anonim válasza:

Én pont nyár végén festettem át a citromsárga szobámat lilára:)

Előre kikevert festéket vettem és egyedül festettem az egészet és kétszer kentem át. De, elég lett volna szerintem egyszer is átfesteni majd meglátod. Én is egyedül csináltam a végén segített a barátom közbe zenét hallgattam nekem nagyon tetszett :)

Én mindig magam festem a szobám meg anyuval szoktuk a lakást festeni. Neked is menni fog:)

20L

2010. okt. 28. 17:06
 5/12 anonim ***** válasza:

Festők mindig mindent 2× gurítanak át. Ahol pl apámmal voltam segíteni, fehér volt a fal, de nagyon elhanyagolt és koszos, bútoroktól elszíneződött..stb. Sima fehér festékkel kellett mégegyszer lefesteni, de utána ha megszáradt mégegyszer át kell menni rajta. ha meg más színről van szó akkor főleg. De ha egyszer legurítod sztem észre fogod venni miért.

Sztem célszerű hosszabbítót venni a gurigának (bocsi annak nem tudom mi a nevexD) mert akkor nem kell se létra se semmi csak föl le viszed a hengert. De egyenletesen, mindig egy irányba, ne össze vissza mert akkor hülyén fog kinézni.Ha lefestettél egy kis részt, óvatosan nem árt ha átmész rajta mégegyszer, de NE nyomd rá, csak simán vidd végig a felületen, így ami megmaradt festék (ami nem "kenődött" el rendesen) le fog lapulni és egyenletes lesz.

És ne csináld gyorsan mert ahogy már írták 1 nap is bele fog telni szerintem. :) Az én szobám se nagy de 1 napig festettük.

17/L

2010. okt. 28. 17:14
 6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm!:DDD
2010. okt. 28. 17:44
 7/12 anonim ***** válasza:

xD Ezek a szövegek :D guriga :D ( valszleg hengerre gondolt :D ) meg h nemkell létra... őő és h snájdolsz el a menyezetnél? :D

Majd holnap leírom hogy csináld... bízhatsz bennem :D festőnek tanulok, másod éves vagyok.

17f

2010. okt. 28. 21:34
 8/12 anonim ***** válasza:

Na akkor.

Szerszámok meg még amik kellenek: Spakli ( kaparásnak vmi sz@r és egy jobb minőségű gletteléshez), glettvas, korongecset, vödör, festéklehúzórács, ecset, nagy henger, kis henger, hosszabbító nyél, létra

Átkaparod az egész felületet majd megcsiszolod (80as csisz. papír a jó,de elmegy a 100-as is) és lealapozod.( Van Toscana nevű alapozó ami asszem univerzális szal minden festékhez jó de a Héra festékhez csak a Falfix nevű alapozót lehet használni.) Átgletteled az egészet. ( Tükörglett vagy Széria glettet vegyél) Első sorral kicsit vastagabban. Ha megszáradt kissé megcsiszolod utána vékonyabb anyaggal áthúzod az egészet SIMÁRA( már csak vékonyan). Utána az egészet átcsiszolod majd lealapozod. Ha megvan akk mehet a festés. Először kisnájdolod a mennyezetet. Végig mész a mennyezet szélénél kis hengerrel + ecsettel. ( Meg a lámpa körül is bekened.) Utána előkapod a nagy hengert és lekened a főfény irányával ellentétesen. ( Főfény az ahol pl legtöbbet süt be a nap.) Utána a fal jön. Kisnájdolod alul a padló+fal találkozásánál meg a holkert is. ( mennyezet és fal találkozása)és az ablak kventet se felejtsd ki. Meg a többi akadályt pl kapcsolók körül+konvektor körül, mögött. Most jön a flekkelés. Vékonyabb glettet csinálsz és fogsz egy lámpát és lámpa fénye mellett átnézel alaposan mindent karcolások és hibák után kutatva :D Ha kész megcsiszolod a foltokat és átkened a mennyezetet először de most már a főfény irányában. Utána a falat...

Lehet nem értesz meg mindent, de hátha. Nehezen tudok fogalmazni még élőben is :$ SokSikert. Ha kihagytam vmit majd még írok.

2010. okt. 29. 10:36
 9/12 anonim válasza:

Akkor most leírom laikus nyelven én is:

Nem kell kaparni + glettelni, meg ilyenek, hiszen csak át akarod festeni.

Mindenféleképpen vizes alapú, előre kikevert festéket vegyél (pl.Héra).

Ez a festék nagyon jól fedi az alatta levő színt. Tedi hengerrel dolgozz!

A plafon ne legyen lila! Oda válassz egy jóval világosabb színt! (akár fehér vagy nagyon halvány lila)

2010. okt. 29. 16:14
 10/12 A kérdező kommentje:

köszönöm:)

a másik az hogy hogy tudnám úgy a falat gurigával úgy lefesteni, hogy ne érje fehér plafont a festék?:D

2010. okt. 29. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!