Létezik olyan tükör, ami nem üveg (bővebben lent)?
Kérdező, hatalmas teleszkópok képesek a világűrről pontos képeket készíteni tükrökkel, nem hiszem, hogy problémát okozna a szimpla képeknél. Itt inkább a beállításaiddal lehetett probléma.
Azonban az első tükrök fém tükrök voltak . Most is lehet venni, az ára nem is olyan magas mint képzetem:
A fèmlap sosem lesz olyan jó mint egy tükör, főleg hàzi polírozással. A gyártottak igen.
Illetve vannak műanyag tükrök is.
De sztem nálad más lesz a gond. Tőled függetlenül több szögből èrkező fèny okozza gondot, polárszűrővel nem tudod kiszűrni, vagy: règen a sulikba volt egy "diaflex" nevü kivetítő.
Itt csak egyirànyú volt a visszatükrözött vetítendő k3p.
Alul volt a vetítő nyílása, hátrafele egy sötèt doboz, vèg3be egy tükör. A tükör pedig előre a tejplexira adta a valós állású torzítatlan kèpet
A teleszkópokban olyan tükör van, ami nekem is kell... A fényvisszaverő felületen nincs üveg, pont az végett, amit leírtam.
Pontosan az üveg okozza a gondokat, hidd el. Az igazság az, hogy nedves kollódiumos eljárással készült képeken még nem tapasztaltam a jelenséget, igaz még kezdő vagyok (a képeim közel sem tökéletesek) - lehet jól sikerült fotókon már észrevenném a problémát. Most a digitális gépet helyeztem bele az analóg (tükröt is tartalmazó, egyedi) fényképező gépbe. És így fedeztem fel a jelenséget. Eddig ez fel sem merült. Gondolom azért, mert a digitális szenzor érzékenyebb. Próbáltam polarizációs filtert is alkalmazni, nem segített.
Ha van digitális géped és egy tükröd, akkor megfigyelheted amiről írtam. Kontrasztos, éles részleteknél vehető észre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!