2 személy részére elég 140x200 cm-es ágy?
20 éves koromban, amikor a párommal a koliban egy ágyon aludtunk az ő szobájában, akkor elég volt a 90cm-es ágy is. Ma már nekem meg a férjemnek (ugyanaz a pasi) viszont a 160cm-es ágy sem elég széles néha, mert van hogy reggel a másik szobában kel már fel: :D
A 20 éves lányom és a barátja most is kényelmesen elvannak a 140cm-es ágyon, az öcsémnek és a feleségének is ilyen ágyuk volt évekig, keskeny volt a szobájuk és ezt választották ahelyett, hogy az egyik oldalon a falhoz érjen.
Itt az számít nektek elég-e. Nekem kevés lenne.
Azt mondják 8 óra alvás kellene (gyakorlat meg inkább jó esetben 6). Az életed min 1/4-ét az ágyadban töltöd, így véleményem szerint ezen nem szabad spórolni. A lehető legjobb komfortot kell összehozni, nem nyomorogva próbálni aludni. A kamaszoknak egyetlen céljuk van az együtt alvással, így nekik lényegtelen az ágy szélesége.
Mikor sok éve megvettem az új ágyat matracostól 3-4 óra alatt kialudtam magamat. Míg a régi szög egyszerű francia ágyon 8 óra is kevés volt.
Manapság már 6-7 órára el tudom húzni az alvást, ha nagyon akarom. De az a plusz 1-2 óra inkább éber alvás vagy "lusta vagy kimászni mert még csak hajnal 5 és nem dolgozol". A pihentető hosszú mélyalvásnál nincs jobb, igazából azóta sehol sen tudok normálsan aludni, csak itthon. :))) Ehhez szükséges egy nagyon jó matrac, és az, hogy közben ne rugdosson senki.
Mikor valaki először szundizik az ágyamba, azt szoktam lesni, ahogy elalszik, úgy marad reggelig. Aztán kora reggel kipattannak a szemei és első mondat "de jót aludtam".
Az elején 90-es ágyon is elfértünk.
Aztán késöbb már a 160-as is pici.
Kényelmetlen, évekig így aludtunk a párommal. Oldalfekvésben meztelenül, szorosan összebújva aludtunk, ami fiatal házasként izgi volt. De nem lehetett forgolódni úgy, hogy fel ne ébredjen a másik. A 180-as már jó, azt javaslom, ha most akartok ágyat venni.
Nekem a hosszával is van egy kis bajom, a karomat szeretem a fejem fölé tenni, de így 200-a ágyon kilóg a lábam. 210-es, a hozzá való méretű takaróval kényelmesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!