Miért van minden fürdőkádnál bal oldalon a csap?
Figyelt kérdés
Legalábbis ahányat láttam, annyinál mindig bal oldalon volt. Véletlen, vagy mindig így van?2008. dec. 31. 09:11
1/11 yuda válasza:
Nálunk és szüleimnél a jobb oldalon van,de anyóséknál valóban a balon.Nem gondolnám,hogy misztikus oka volna,inkább az,hogy ki -hogyan építi be.
2/11 anonim válasza:
Anyáéknál jobb oldalon van, nálunk meg a kád elejénél középen. Nem hiszem, hogy a bal oldal a szabvány. Ahogy az előző válaszoló is írja, ki hova rakja.
3/11 anonim válasza:
Nálunk is jobb oldalon van. Családi házban lakunk.
Az Én emlékeimben úgy él, hogy a régi lakótelepi fürdőszobák kádjánál van bal oldalon. De persze ez sem törvényszerű. Szerintem ahogy adja úgy építik.
4/11 anonim válasza:
Már van is egy feltevésem : D
Amikor ülve zuhanyzok, bal kézzel tartom a zuhanyt, jobb kézzel mosom, szappanozom magam. Így elég kényelmes. Jobbkezes lévén ez magától értetődő.
De a társasházi volt lakásunkban a kád végében volt.
5/11 anonim válasza:
panelban lakom és a jobb oldalon van.
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor tényleg véletlen volt, hogy én még csak baloldalasat láttam! :)
2009. jan. 1. 11:22
7/11 anonim válasza:
Én ahányat eddig láttam mindnél középen volt.
8/11 anonim válasza:
Emeletesházi lakásoknál általában felváltva van egyik ill. másik oldalon. Két szomszédos lakáshoz többnyire egybe szokták építeni a vizesblokkot, így az az egyik lakásból jobbkézre, míg a másikból balkézre esik.
9/11 lizus53 válasza:
Hm Nekem is a jobb oldalon van!
10/11 anonim válasza:
Panel házaknál KMT csaptelep van, ami azt jelenti, hogy ugyan abból a csaptelepből folyik a víz a mosdokagylóba mint a kádba, így a kiállástól függ, hogy hol van a csaptelep.anyuéknál jobb oldalon van, nálunk balon, meg tesóméknál is balon. A kiállás helye, meg attól függ, hogy anno aki tervezte a házat hová tervezte, illetve szabvány tervek voltak, ezért kerül sokszor a bal oldalra. De semmi köze ahhoz, hogy könnyebb bal kézzel megfogni, vagy hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!