Lehet rá rakni matracot?
Van egy kanapém amit fél éve vettem. 250.000 volt tehát jó fajta.
De nem olyan jó rajta azért aludni mint egy matracon.
Esetleg ha veszek rá egy fedőmatracot az sokat segítene rajta vagy nem éri meg? 200x160-as
Én egy 5cm vastak memóriahabos matracot vettem csak az ágyunkra, nem akartam kidobni, de fájt a hátam. Évek óta ezzel használjuk és nekem így tökéletes. Elég kemény az ágy, csak ez az 5cm az ami mennyeien puha és pont ennyi kell ahhoz, hogy ne fájjon a hátam.
Időnként van akció a Yisk-ben, az egyik ilyennél vettem, de amúgy sem elviselhetetlen az ára és így nem lesz extrém magas egy extrém drága matraccal. A mi ágyunk is kárpítozott, 160x200-as. Most pont akciósak a matracok, de kereshetsz hasonlót máshol.
Köszi! Akkor keresek jyskbe fedőmatracot rá.
De ez nincs olyan jó mint egy pl sima 19 es matrac igaz?
Mivel már eleve olyan ágyra teszed rá ami egyben matrac is, ez csak az az 5cm-es fedőréteg ami puhává teszi.
Ha megnézed a matracok keresztmetszetét, azokban is így van, egy belső szivacs, rugós betét vagy hasonló és a tetején egy 2-5cm vastag hasonló puha réteg. Nekünk az ágy maga a belső réteg, az enyém sima kárpítozott franciaágy, ehhez hasonló, csak már 20 éves:
Erre nekem tökéletesen elég ez az 5cm-es vékony fekvőbetét.
A gyerekeimnek rendes matracos ágya van, az nagyon jó, de nekem kicsit puha. A süppedős érzés ugyanaz, csak utána nekem a hátam miatt jobb a keményebb alsó rész.
Ha esetleg nem válik be akkor eladhatod a neten valakinek. De az üzletben ki is tudod próbálni milyen.
Azért jó, mert ha egy matracot teszel az ágyadra akkor nagyon magas lesz tőle és nem lesz kényelmes ráülni, felállni róla. A jó matracok 25-30cm vastagok legalább. Egy sima 10-15cm-es szivacs meg semmivel sem jobb, mint ami eleve az ágyadban van.
De tényleg az a jó ha bemész az üzletbe előbb és kipróbálod, aztán ha ott nem akciós, akkor megrendeled online.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!