Sütő és főzőlap vásárlás előtt àllunk illetve mosogatógép.. De teljesen elvesztem, indukciós felé hajlunk, de tapasztalatokat és véleményeket szívesen fogadunk. Ki milyet javasolna? Márka, típus stb.. mire érdemes figyelni?
Indukciósra váltottam kb 8 hónapja, felezte a főzési időket.
Viszont ehhez új edényeket kellett vennem, mert az olcsó fajta "indukciósra is jó" típusúakkal csak szenvedés volt.
Ezzel viszont teljes mértékben elégedett vagyok:
nem is túl drágák, sajnos én még 90000-ért vettem... mert halogattam, jó a régi stb. Még veszel pár kiegészítő edényt, serpenyőt és összesen 100000-alatt nem igen úszod meg a műveletet.
Sütőnél és mosogatógépnél ne vessz el a sík funkció között, nem fogod a legtöbbet soha használni.
Az a pár legyen jó amit rendszeresen használsz majd. A mosogatógépen legyen gyors, rövid program is, mert felesleges mindent 3 óráig mosogatni.
A sütőben sem biztos hogy kell a grillező meg hasonló.
Legyen energiatakarékos, könnyen tisztítható!
Az indukciós főzőlap szerintem nem jó, de van aki szereti. Viszont nemrég belefutottunk, hogy hiába volt elvileg az edény alkalmas az indukciós főzőlaphoz, még sem lehetett használni, tehát valóban kell a direkt ehhez való edény.
2+
Mosogatógép olyan legyen aminek az evőeszköz tartója kihúzható fiók.
Nekem ilyen van: [link]
Nincs vele gond, csendes. A 2. program 1,5 órás, eddig még mindet elmosott tisztára, szinte felesleges a többi 3, + van erős szennyeződés, pohár és automata felismerő funkció.
A sütőnél a gőz funkció nagyon jó! Minden pénz megér.
Tészta ételek pl lasagne, nagyságrendekkel finomabb lesz. Ha péksütit, kenyeret sütsz vele, olyan, mintha pékségből frissen sülten kapnád meg.
Húshoz még csak melegítésre használtam.
De amióta megvan háttérbe szorult a mikro, úgy vissza lehet vele melegíteni a hűtőben lévő ételeket, mintha friss lenne. Hátránya, hogy 7-10 perc mire felfűt a sütő, szóval az étel melegítés még 5-15 perc. Nagyon függ mi van benne éppen.
Nekem a vizes öntisztítós verzió van, hát az sok mindenre nem való. Minimálisan fellazítja a zsírt, de nem sokkal egyszerűbb takarítani, csak nem kell zsíroldót használni.
Alapból tudják ezek az "air-dryer" funkciót, ehhez csak egy lyukacsos tálcát kell hozzá vanni. Én nem vettem meg 20000-ért a gyárit, hanem 2500-ért a tescos pizza sütő tálcát. Fagyaszott köreteknél, vagy halrudacskákhoz nem kell plusz víz. Panírozott húsokat még nem próbáltam vele, de csak azért, mert nem szoktunk olyant enni.
Szerintem az indukciós tűzhelynél jobbat még nem találtak ki.
Én nagyon-nagyon szeretem. És a legtöbb edényem alkalmas volt rá. Bár mivel jó ideje terveztem már, hogy erre cserélem a tűzhelyet, már rég csak ilyen edényeket vásároltam ha újat kellett venni. De egyébként mikor én vettem, pont olyan akciója volt az Electroluxnak, hogy adtak hozzá ajándékba két fazekat fedővel és egy serpenyőt. De enélkül is csak indukciósat vennék ma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!