Elég lehet ilyen LED?
Regisztráltam a LED-csereprogramba. Kaptam egy szerződéstervezetet, amiben azt írják, hogy 100-as hagyományos izzók helyett 11,5 W-os LED-izzót kapok, ill. a 75-ös izzók helyett 9 W-osat. (E 27)
A neten viszont olyanokat írnak, hogy 100-as izzónak 15 vagy 18 W-os LED felel meg.
Lehetséges, hogy a neten szereplő adatok már régiek, és mégis elég lesz a 11,5 W-os LED?
Mert ha nem, akkor, ugye, ezeket nem fogom tudni használni, legfeljebb a 11,5-öseket a 75 W-osak helyett. Bár úgy néz ki, nem fogják ellenőrizni a felhasználást, de a szerződésben erre nézve nincs semmi konkrétum, hogy ellenőrzik-e.
bocs, én csak antitálentum felhasználó vgyok, így olvasd amit írok..
Ezekkel a Wattokkal bajban vagyok, mert én a lument nézem, és esetleg az ahhoz tartozó felvett Wattot..
Régi led használó vagyok, régebben még ugyananmyi lumenhez több Watt lellett.
A lakásomban 800, és 1300 lumen közötti E27-es lámpák vannak, az udvari és garázs reflektorok 10 Wattosak(nem tudom a lument)
Ezeket mind vagy az Auchanban, vagy az Aldiban vettem.
Tudom a kérdés nem ez, de én így nézem...a technika állandóan fejlődik, még e téren is nő a Watt/lumen arány..(bár kis mértékben)
Döntés előtt megnézném az áruházban kapható E27 dobozán az adatokat
Bocs, hogy belepofáztam.
nyilván minősegtől is függ, szerontem a 100W hagyományoshoz a 15W LED melegfehér van legközelebb.
A hidegfehérből eleg a 11W is, úgyis zavarja a szemet túl világosnak érzed, de nem látsz jobban.
Köszönöm.
Ha tényleg nem ellenőrzik, akkor majd valamikor, valahová berakom őket, ha esetleg nem is lesznek elég erősek oda, ahová adták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!