Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogyan tegyem lakhatóvá a...

Hogyan tegyem lakhatóvá a házunkat?

Figyelt kérdés
Az a problémánk, hogy mikor tavaly ideköltöztünk eléggé le volt élve a ház, penészesek voltak a falak, meglazult a vakolat, mindent ki kellett cserélni. Szépen kifestettünk, mindent felújítottunk jó sok pénzbe került, még egy év sem múlt el, de már megint tiszta penész minden főleg a konyha, az ebédlő és a gyerekszoba. Én asztmától szenvedek és allergiás is vagyok a poratkára, van egy kis babánk is akit nem tudunk a saját szobájába szoktatni a penész miatt. Hogyan tudnánk megszüntetni a penészt? Hallottam az Ultra Szavóról. Az hatásos? Hogy kell használni? A másik problémám a hangyák és a pókok. Rengeteg van és egyszerűen nem tudom kiirtani őket. Mit javasoltok? Bevált módszert tud valaki? A páraelszívó segítene a penész gondokon?
2010. okt. 3. 11:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát ezt eléggé elszúrtátok... vizet kap valahol a fal, azért penészedik. Nem olcsó mulatság, de meg kell keresni, honnan jön a víz és le kell szigetelni. Az egy életre megoldja a problémát! A páraelszívó meg a szavo csak tüneti kezelést jelent sajna.

Nem tudom, miből van a fal, nálunk tégla és föld falak vannak, szakaszosan átvágtuk, bitumenlapot (vagy kátrányt? nem mernék megesküdni rá) tettünk bele, aztán visszafalaztuk. Még mesterember sem kellett hozzá, házilag is megoldható, csak vigyázzatok, hogy ne vágjatok ki túl nagy részt egyszerre. Mondjuk olyan 50-60 centis szakaszokban nem lesz semmi gond. Ügyelni kell, hogy a lapok kiérjenek a vakolat széléig, csak vakolás után szabad levágni. És ügyelni kell, hogy mindenhol valóban vízzáróan fedjen.

Néhány hónap alatt teljesen kiszáradnak a falak, onnantól soha többé nem lesz penészes. De persze ez az alulról jövő vízre vonatkozik. Lehet, hogy az eső veri a falat és attól penészes. Ebben az esetben az esőtől kell védeni.

2010. okt. 3. 14:33
 2/7 A kérdező kommentje:
nem hiszem, hogy vizet kapna valahol a fal
2010. okt. 3. 14:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Akkor mitől penészedik? Csak a vizes falak penészednek.

Na mindegy, a lényeg, hogy keresd meg az okát és azt szüntesd meg. Páraelszívó és társai nem jelentenek megoldást, pláne ha asztmás vagy.

2010. okt. 3. 16:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írta, pont úgy csináltuk mi is.A férjem +egy segédmunkás, és 1 hét alatt végigszigetelték alulról.Addig azt hittem, hogy megőrülök a doh szagtól, meg a penésztől, meg a nyirkosságtól.Na azóta semmi gond.

Pedig az a ház alulról kapja a vizet valahol.És a külső szigetelés semmit sem ér, ha alulról nincsen megcsinálva.

2010. okt. 3. 16:07
 5/7 A kérdező kommentje:
De nem az egész ház penészes, csak az alsó szint és annak is csak a fele. A gyerekszoba, a fürdőszoba és a konyha egymás mellett van, mindegyik az étkezőből nyílik. A fürdő egyáltalán nem penészes, a konyha nagyon az étkező a legkevésbé. Ha alulról jönne a víz akkor az összes helység penészes lenne vagy rosszul gondolom? Az alsó szinten van még két szoba, egyik sem penészes. A felső két szint sem az. Csak alul ez a három helység.
2010. okt. 3. 17:28
 6/7 A kérdező kommentje:
Arra gondoltunk, hogy azért penészedik mert kicsi a konyha (inkább főzőfülke) és egy nagyon pici ablaka van csak amin nem tud rendesen szellőzni. Ezért a sok pára lecsapódik a helységekben. A konyhabútoron és az ablakokon is folyik a víz. :S
2010. okt. 3. 17:30
 7/7 anonim ***** válasza:

A szellőztetés nagyon fontos.

Gondolom hermetikusan lezártátok műanyag ablakokkal a házat, és gyanítom gázfűtésetek van. Szellőztetni ezerrel, valamint amennyiben a szekrények nagyon be vannak nyomva a falakhoz, úgy legalább 15-20 centire húzzátok előre a bútorzatot. A párátlanító nagyon fontos lenne.

2010. okt. 3. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!