Vélemények az elektromos fűtőpanelekről?
Néztem az Adax fűtőpaneleket és szimpatikus amit leírtak, de az nem tudom, hogy mennyire hatásos és mennyire tud befűteni egy házat pl. -20 fokba. Vagy esetleg kell hozzá másfajta fűtés?
Minden vélemény érdekel...
"A fizikát nem vered át, barátom... ;)"
nem bizony.
majd legközelebb, ha elemet cserélsz a tévéd távirányítójában, próbáld ki, hogy nem a tévé felé fordítod, hanem a vele szembeni falra...
aztán próbáld meg ugyanezt fél méterről a kezeddel.
ha nem értesz valamihez, ne szólj bele ;)
persze, megyek is, már elég késő van.
te meg addig álmod meg a választ a következő két kérdésre:
1. miért látszanak kéknek az erek?
2. miért lehet egyes kamerák "night vision" módjával befilmezni a lányok ruhája alá?
szép álmokat ;)
Nekem van egy 38 m2-es 1,5 szobás lakásom. Vettem egy 1000W-os és egy 1500W-os fűtőpanelt, amikor idén (2017) januárjában a tél leghidegebb hónapjában a teljes áramfogyasztás (tv,hútő,bojler,mikró,tűzhely stb) 38.000 Ft volt fűtéssel együtt. A korábbi fűtőtesttel (elektromos hőtárolós kályha) 45-55.000 volt.
Teljesen alap terméket vettem, nekem bevált.
Ennyi végtelenül buta embert komolyan... tudom, hogy régi kérdés de:
1. A kérdező nem írta azt, hogy infra panellel akar fűteni, a sok sületlen nem tudom, hogy honann vette ezt.
2. Volt egy megszólalás, hogy az infra panelt milyen hülyeség a plafonra rakni... Az infra panelt a plafonra "KELL" rakni...
3. Árammal fűteni tény, hogy drágább, viszont egy jól szigetelt házon, ha összeveti az ember a gáz kiépítésének költségét és az elektromos fűtés kiépítésének költségét, akkor a különbözet lehet, hogy csak 20-30 év múlva térülne meg a kezdeti többlet költség miatt, amennyi idő alatt feltehetőleg újra cserélni kell a fűtési rendszert ismét magasabb kiépítési költségekkel. Nem is beszélve arról, hogy előfordulhat, hogy a gáz kiépítéséhez hitelre van szüksége az illetőnek míg, az elektromos paneleket lehet, hogy hitel nélkül ki tudja építeni. Számoljunk utána akkor már hol tart a különbözet, ráadásul az inflációt, deflációt, stb. is bele lehet kalkulálni.
4. Az áram egyre olcsóbb lesz, tiszta energia és nem elfogyó energia, a gáz egyre drágább - vagy minőség romlásával azonos ársávot tartanak. Amúgy állami támogatás, napelemek...
5. Egy 2kw-os fűtőpanel nem fog állandóan 2kw-on menni, tehát aki azt írta - és számolt vele -, hogy felszorozta a 2kw-os teljesítményt az ássa el magát de nagyon mélyen. Mindig az adott környezeti állapottól függően fűt... a gázkazán sem állandóan max hőfokon megy.
6. A fűtőpaneleket minden szobában külön be lehet állítani különböző hőmérsékletre, ezt a gáznál nem teszed meg. (btw. a gáz is fogyaszt áramot...)
7. A gázkészülékeknek minden évben vannak karbantartási költségei, az elektromos paneleknek nincsenek...
folytassam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!