Ágy újra összeszerelés után miért nyikorog?
Van egy kb. 10 honapos IKEA brimnes ágyunk, amit költözés miatt szétszedtünk, majd újra összeraktunk, de sajnos most nagyon nyikorgós lett.
A régi lakásunkban eddig volt alatta szőnyeg, de a mostani új lakásunkban padlófűtésünk van, így nincs alatta szőnyeg. Ha teszünk alá szőnyeget, akkor is fog szerintetek nyikorogni, vagy az megoldja?
Hallottam olyat, hogy ezeknek a bútoroknak az a végzete, ha szétszedik, majd újra összerakják, de nem hittem benne.
Adjuk el, vegyunk egy újat? Szerintetek hogy lehetne megoldani ezt? (Asztalos szedte szét és rajta össze, szóval nagyon valószínű, hogy nem azzal van a baj, hogy nem jól van összerakva, sajnos..)
Mivel oldhatók a kötések (magyarán mindent csavarok és kötőelemek tartanak össze) így az egymáshoz érintkező felületek "súrlódnak" a mozgástól.
Ez a súrlódás pedig hangot generál - nyikorog. Nyilván a hang a kötések szorosságától függ.
Az igaz, hogy ezek az IKEA-s bútorok nem szeretik a bontást. Szekrénynél stb. még nem gond mert azt nem éri nap mint nap változó terhelés. De ágynál a mindennapos ki-be fekvés miatt egyre inkább kilazulnak a kötések.
Megoldás lehet, hogy minden kötést/csavart újra meghúzni (ha meglazultak volna). Ha ez sem oldja meg a problémát, akkor szét kell szedni és minden illesztés közé nyomni kell valamilyen átlátszó szilikon ragasztót, majd egyből összecsavarozni.
Érdemes egyébként kifülelni honnan jön a nyikorgás, az ágyrács is okozhatja, vagy ha kétszemélyes az ágy akkor a középső gerincmerevítő (főleg ha valamilyen fémből van).
Nekünk ugyanilyen ágyunk van, és nem nyikorog, viszont inog egy kicsit, ha bátrabban ledobom magam. Nem volt még szétszedve, 2-3 éves lehet.
A régi ágyunk az viszont nagyon nyikorgott. Rájöttem, hogy az ágyrács csinálja, és úgy oldottam meg, hogy azokra a felületekre, ahol az ágyrács felfekszik vékony gumilapokat ragasztottam (biciklibelsőt :-) ) meg oldalt is, ahol hozzáérhet a kerethez. Ez megoldotta a problémát, viszont nagyon ronda volt. Szerencsére nem látszott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!