Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Régiség piacon miért túlárazot...

Régiség piacon miért túlárazott minden?

Figyelt kérdés

Az ember azt hinné hogy a piacosoknak nem kell áfát meg adókat meg járulékot fizetni és olcsón megszerzett dolgokat adnak el, szintén olcsón. Ahogy tapasztalom marha drágán adnak minden, sokminden sokkal olcsóbb ha megveszi az ember újonnan. Pl. venni akartam agyagedényt, elmentem a piacra, majd inkább vettem egyet feleannyiért újonnan egy boltból. Festmények is sokkal drágábbak mint újonnan egy galériából veszi az ember.

Egy másik példa 10 literest vesszőfonatú demizsont kerestem, a boltban vettem 13 000ért újonnan, a régiségvásárban meg ugyanekkorát 40 000 ft-ért árulták. Alkudni meg nem lehet.

2022. márc. 21. 11:23
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Hétköznapi használati tárgynál nem tudom, hogy miért lehet drágább a régi, mint az új. Főleg, hogy alkudni sem lehet.

De egy régiségnél, pl. kerámiáknál a régi értékesebb.

2022. márc. 21. 11:42
 2/7 A kérdező kommentje:
az igazi régiségeket pedig horroráron dobálják, ami valóban értékes, azok is túlárazottak.
2022. márc. 21. 11:45
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Használati targyak többsége tomeggyártott silány minőségű, sokszor fél évnél tovább nem bírja. Ha n a második használat során megy tönkre. De az amit 40-60-80-100 évvel ezelőtt raktak össze, az még 40-60-80-100 év múlva is az lesz, ami. Erre kezdtek sokan rá eszmélni, igy megnőtt a kereslet a minőségi, régi használati tárgyak iránt.
2022. márc. 21. 11:53
 4/7 anonim ***** válasza:
60%

Ha régiség kell, keresgélj itt:

[link]

Még azt is be lehet állítani, hogy csak a fix árasakat (itt lehet alkudni is, amit megjelöltek), és a legolcsóbbtól a legdrágábbig mutassa az oldal.

2022. márc. 21. 12:12
 5/7 anonim ***** válasza:
72%

Tényleg van sokszor turpisság is dologban, de biztos lehetsz abban, hogy a túlárazott holmik nem kelnek el (megfelelő idő alatt).

A festményekkel és egyéb műtárgyakkal az a helyzet, hogy ott a kínálati ár a világpiac hasonló termékeivel kell versenyképes legyen. A galériákban árusított képek nem indig jegyzett festőktől származnak, hanem szakmányban "gyártják" őket, értékállóságuk erősen kétséges, sokszor akár bóvlinak vagy giccsnek is minősíthetők. Régiségpiacon vásárolt, jegyzett nevű (netán néhai) festő alkotása lényegében időtálló, értékéből ritkán veszít, sőt felértékelődik. Ezeknek a festményeknek, még ismeretlen festők alkotásának is esetenként művészettörténeti értéke is van.

2022. márc. 21. 17:26
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Antik tárgyakat, festményeket, bútorokat (XIX-ik századtól lefelé) gyűjteni, SOHA nem tartozott az olcsó hobbik közé és nem az átlagon élők "sportja"
2022. márc. 21. 18:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Régiség piacon miért túlárazott minden?"

Akinek ezt meg kell magyarázni, hogy pl. egy régi antik bútor miért drágább mint egy fát sem látott mai ikeja, annál komoly bajok vannak a toronyban.

2022. márc. 21. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!