Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Tollpárnát hogy lehet áttölteni?

Tollpárnát hogy lehet áttölteni?

Figyelt kérdés

Van egy régi tollpárnám,(illetve több is).

Szeretnék a sokból legalább 2-3 normálisat csinálni.

A párna huzatát már megvettem, de a tollat hogyan kell kitisztítani, fertőtleníteni?

2010. szept. 11. 09:45
 1/2 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__hazimunka__792832-hogy..

Én toll ágyneműt még nem,de régen tollkabátot mostam gépben.Összecsomósodott,de amikor megszáradt akkor szépen fel lehetett rázni újra.

Viszont úgy a legegyszerűbb új huzatba tölteni,hogy kis nyílást hagysz a régi és az új huzaton,ezeket lazán összeférceled,és átrázod a tollat az új huzatba.Nem megy kárba így a toll,és nem szemetelsz.

Ezt már csináltam.

2010. szept. 11. 10:12
 2/2 anonim ***** válasza:

Ágynemű

Évek óta használt tollpárnákat a drága tisztítás helyett házilag is tisztíthatjuk a következőképpen: 20 liter 40 fokos vízben feloldunk 3 evőkanál fehérítőt, fertőtlenítő mosóport, majd tegyük bele a tollal töltött alsó huzatot /angint/. Többször erősen nyomkodjuk át, addig, amíg a víz ki nem hűl. Ha nagyon sötét a mosóvíz, ismételjük meg tisztával a műveletet. Ha az angin foltos marad, hypóval dörgöljük át a foltokat. Ezután 40 fokos vízben többször öblítsük át. Az utolsó öblítő vízbe tehetünk textilöblítőt. Végül alaposan centrifugázzuk ki, és tegyük a napra száradni oly módón a tollal teli huzatot, hogy az angin eredeti nyílásánál a varrást kis darabon felfejtjük, többször szétrázzuk és keverjük össze a tollat. A poros, töredezett toll szinte megduplázódik, az angin újszerű lesz. Még az esős idő előtt ajánlatos ezt a munkát elvégezni.

2010. szept. 11. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!