Aki nem jómódú, annak is lehet szép a lakása? Mitől szép egy otthon?
Szerintem attól szép, hogy rend és tisztaság van. Továbbá, hogy passzoljanak egymáshoz színben és formában a berendezési tárgyak.
Be lehet rendezni egy lakást szépen egyszerűbb, szerényebb stílusban is, persze.
a tisztaság a legfontosabb!
lehet egy ház akármilyen szépen bebútorozva,lecsempézve stb ha retek van!Szerintem egy ház éke az ablak!!!ha az tiszta,és rendezett,akkor belül is az nagy valószínűséggel!!!
Jól írják a többiek.A tisztaság a legfontosabb..
Elmondom neked,hogy évekkel ezelőtt amikor beköltöztem a lakásunkba az szinte üres volt,ahogy a pénztárcám is,és ezért nem is tudtam új bútorokat, egyéb dolgokat venni...
De végül is szép,otthon s kis lakásom lett..
Pl:
A régi konyha bútort átfestettem gyönyörű piros színre. a régi székeket és az asztalt lefestettem feketére,és hozzáillő párnákat tettem rá..A falat mi festettük le..
Még az öreg hűtőt is lefestettem,hogy beleolvadjon a konyhabútorba..Megfelelő függönnyel,és egyéb dolgokkal díszítettem a konyhát. A szobában az álló lámpát az anyósom padlásán találtam..Még a 60-as években vették,és el is felejtette,hogy a padláson van..Egy kis átalakítással tökéletesen passzol az enyhén mogyorószínű falhoz,és a kanapéhoz..
A padláson sok érdekes tárgyat találtam ami csak egy kis renoválásra szorult,és most gyönyörű.De a lényeg,hogy mindenhol tisztaság van...
Szerintem attól, hogy rendezett, valamint hogy logikusan, ízlésesen van berendezve.
Nekem szívügyem, hogy a lehetőségekhez képest szép lakásban éljek. Például a mostaniban régi házgyári narancssárga csempe van, borzasztóan ronda. Én fogtam magam, vettem bele egy narancssárga szőgyeget, szappantartót, stb. Csak kis apróságokat. Egész elfogadható lett :)
Viszont ami szerintem nagyon ronda: amikor valaki a fényűzés látszatát akarja kelteni, de lerí, hogy mindenhol a legsilányabb anyagokat használta. Külön utálom a márványmintás ragaccsal behúzott konyhaszekrényeket, valamint a sok műaranyozott dolgot. És amikor a részletekre nem ügyelnek, legyen szó pontatlanul levágott műanyag szegő"léc"ről, poszterről, vagy aránytalanul elrendezett képekről, csicsás nippekről, amik egyáltalán nem illenek össze.
Ami szép és modern annak ára van.
Hiába van tisztaság ha még kopott cementlap van a konyhában vagy régi 40 éves ablakok vannak.
Aki nem gazdag az nem tudja megütni azt a szintet ami igazán szép.
Kevés pénzből is lehet valamennyire szép az otthonod de cak szolidan.
A mi fürdőszobánkban pl egyszerű csempe van, nincs díszítőelem, nincs beépített tükör, nincs 2 mosdó.
Egyszerű mosdókagyló van, felette egy kis tükörrel és neonlámpával. Van egy zuhanytálca, zuhanyfüggöny. Nyilván szebb a kabin de arra már nem futotta.
Konyha is egyszerű, a metlaki egy olcsóbb fajta matt, a konyhabútor egy 15-20 éves darab.
Nem kellenek szerintem drága dolgok, vagy legalábbis nem feltétlenül.
A lehetőségekhez mérten jó minőségű, tartós dolgokat érdemes beszerezni, főleg a járólapból és hasonlókból.
Harmonikus, összeillő berendezési tárgyak.
A régi bútort át lehet festeni, kicsit át lehet alaktani kevés pénzből is és máris egyedi a berendezés.
Egyébként ami neked tetszik és otthonosnak találod, azt más talán nem, mert nem vagyunk ugye egyformák, szóval mindenki mást érez szépnek. Én pl. egy barokkos házban rosszul éreznám magam, meg a minimál stílusúban is, a kényelmes, puha szobákat szeretem.
de összességében a rendben tartott, ápolt, összeillő bútorok, textíliák és kiegészítők adják egy otthon szépségét, HA (!) illenek a tulajdonoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!