Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Aki nem jómódú, annak is...

Aki nem jómódú, annak is lehet szép a lakása? Mitől szép egy otthon?

Figyelt kérdés
2010. szept. 10. 16:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem attól szép, hogy rend és tisztaság van. Továbbá, hogy passzoljanak egymáshoz színben és formában a berendezési tárgyak.

Be lehet rendezni egy lakást szépen egyszerűbb, szerényebb stílusban is, persze.

2010. szept. 10. 16:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

a tisztaság a legfontosabb!

lehet egy ház akármilyen szépen bebútorozva,lecsempézve stb ha retek van!Szerintem egy ház éke az ablak!!!ha az tiszta,és rendezett,akkor belül is az nagy valószínűséggel!!!

2010. szept. 10. 16:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Jól írják a többiek.A tisztaság a legfontosabb..

Elmondom neked,hogy évekkel ezelőtt amikor beköltöztem a lakásunkba az szinte üres volt,ahogy a pénztárcám is,és ezért nem is tudtam új bútorokat, egyéb dolgokat venni...

De végül is szép,otthon s kis lakásom lett..

Pl:

A régi konyha bútort átfestettem gyönyörű piros színre. a régi székeket és az asztalt lefestettem feketére,és hozzáillő párnákat tettem rá..A falat mi festettük le..

Még az öreg hűtőt is lefestettem,hogy beleolvadjon a konyhabútorba..Megfelelő függönnyel,és egyéb dolgokkal díszítettem a konyhát. A szobában az álló lámpát az anyósom padlásán találtam..Még a 60-as években vették,és el is felejtette,hogy a padláson van..Egy kis átalakítással tökéletesen passzol az enyhén mogyorószínű falhoz,és a kanapéhoz..

A padláson sok érdekes tárgyat találtam ami csak egy kis renoválásra szorult,és most gyönyörű.De a lényeg,hogy mindenhol tisztaság van...

2010. szept. 10. 17:05
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a véleményem, hogy attól szép, ha hangulatos, tiszta, de látszódjon, hogy laknak benne. Nem szeretem a túltakarított "steril" otthonokat. Ne keltse bennem azt a benyomást, hogy egy bútorbolt bemutatótermében vagyok. Legyen ízlésesen berendezve, belakva. Minden lakásnak, ha rendben van tartva, van egy jellegzetes illata, ami csak abban a lakásban érezhető. Ha ilyesmit érzek, és nem különböző illatosítókra gondolok, akkor nálam az a lakás okés. Sokáig dolgoztam postásként, volt alkalmam megtapasztalni sok mindent. A legtöbb lakást csukott szemmel, a sajátos illatáról felismertem volna. (volt az ellenkezőjére is példa, ami bűzlött)
2010. szept. 10. 17:09
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem attól, hogy rendezett, valamint hogy logikusan, ízlésesen van berendezve.

Nekem szívügyem, hogy a lehetőségekhez képest szép lakásban éljek. Például a mostaniban régi házgyári narancssárga csempe van, borzasztóan ronda. Én fogtam magam, vettem bele egy narancssárga szőgyeget, szappantartót, stb. Csak kis apróságokat. Egész elfogadható lett :)

Viszont ami szerintem nagyon ronda: amikor valaki a fényűzés látszatát akarja kelteni, de lerí, hogy mindenhol a legsilányabb anyagokat használta. Külön utálom a márványmintás ragaccsal behúzott konyhaszekrényeket, valamint a sok műaranyozott dolgot. És amikor a részletekre nem ügyelnek, legyen szó pontatlanul levágott műanyag szegő"léc"ről, poszterről, vagy aránytalanul elrendezett képekről, csicsás nippekről, amik egyáltalán nem illenek össze.

2010. szept. 10. 18:54
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

Ami szép és modern annak ára van.

Hiába van tisztaság ha még kopott cementlap van a konyhában vagy régi 40 éves ablakok vannak.

Aki nem gazdag az nem tudja megütni azt a szintet ami igazán szép.

Kevés pénzből is lehet valamennyire szép az otthonod de cak szolidan.

A mi fürdőszobánkban pl egyszerű csempe van, nincs díszítőelem, nincs beépített tükör, nincs 2 mosdó.

Egyszerű mosdókagyló van, felette egy kis tükörrel és neonlámpával. Van egy zuhanytálca, zuhanyfüggöny. Nyilván szebb a kabin de arra már nem futotta.

Konyha is egyszerű, a metlaki egy olcsóbb fajta matt, a konyhabútor egy 15-20 éves darab.

2010. szept. 10. 22:26
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az a fontos hogy ízléses legyen a lakás és főleg TE jól érezd magad benne. Te laksz ott, nem a mások véleménye számít.
2010. szept. 11. 06:01
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kellenek szerintem drága dolgok, vagy legalábbis nem feltétlenül.

A lehetőségekhez mérten jó minőségű, tartós dolgokat érdemes beszerezni, főleg a járólapból és hasonlókból.

Harmonikus, összeillő berendezési tárgyak.

A régi bútort át lehet festeni, kicsit át lehet alaktani kevés pénzből is és máris egyedi a berendezés.

Egyébként ami neked tetszik és otthonosnak találod, azt más talán nem, mert nem vagyunk ugye egyformák, szóval mindenki mást érez szépnek. Én pl. egy barokkos házban rosszul éreznám magam, meg a minimál stílusúban is, a kényelmes, puha szobákat szeretem.

de összességében a rendben tartott, ápolt, összeillő bútorok, textíliák és kiegészítők adják egy otthon szépségét, HA (!) illenek a tulajdonoshoz.

2010. szept. 11. 08:07
 9/12 anonim ***** válasza:
tisztaság! rend! ízlés! ha ez a 3 megvan, akkor már nem lehet nagy baj.
2010. szept. 13. 14:24
 10/12 anonim válasza:
A tisztaság a legfontosabb, nem kérdéses. A minap néztem egy ikea katalógust, nagyon sok berendezésre mondtam, hogy túl mű. Nem az a fontos hogy úgy nézzen ki a ház, mint ha most rendelted volna 1 katalógusból. A mi lakásunk kicsi, talán picit zsúfolt, de tiszta, és így szeretjük, ezek vagyunk mi, és ezt a lakás is maximálisan tükrözi.:)
2010. szept. 17. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!