Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Garázsba milyen fényforrást?

Garázsba milyen fényforrást?

Figyelt kérdés

Jelenleg E27 energiatakarékos izzó van hagyományos ezeréves foglalatban, ha jól emlékszem 80 vagy 100 wattos izzószálasnak megfelelő, kb. semmire sem elég, vaklálok csak, autó belül sötét marad, meg a garázs árnyékos részére (amit az autó kitakar) sem jut semmi fény szinte... Valami 900-1100 lumen között vagy hogy van a fényáram, nappali (nem hideg fehér) színű.

Ha lecserélném az egészet ledes reflektorra vagy ilyesmire, akkor teszem azt 3900 lumen hideg fehér fénnyel érnék már valamit?

Sőt láttam 4-5000 lumenes fényforrásokat is.

2021. nov. 4. 14:58
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem akarsz minden sutba lámpát tenni akkor vegyél egy fejlámpát ami ott lóg az ajtó mellett ahogy belépsz. Felkapod és az oda világít ahová pontosan kell.
2021. nov. 4. 15:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

én azt tettem, hogy a garázsba négy helyre szereltem közönséges E27 es lógó foglalatot, aztán az aldiban vettem négy db 1500lm-es ledeket..na most világos van.

Az is igaz hogy nálunk mindenhol led van.

Akciósan vettem egy 10W-os led reflektort, abból lett a kézilámpa.

Az aldiban négy évvel ezelőtt vettem egy E27 es ledet, azt hiszem 800 lm....3 év gari..na meglátjuk..hát ez világít azóta a bejárat előtt..nem volt olcsó, de megérte.

2021. nov. 4. 15:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
1 lámpa nem lesz jó, mert mindenképpen árnyékos részek lesznek. Néhány kis lámpával megoldható.
2021. nov. 4. 15:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva én hasonló problémát egy olcsó, 5 méteres, 2-3 ezer forintos led szalaggal oldottam meg. Nem valami professzionális, de célnak megfelel, és elég jó szórt fényt ad.
2021. nov. 4. 16:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Műhelyben ilyet használok és nagyon jó:

[link]

2021. nov. 4. 17:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előzőekhez. A pincében nálam is hasonló a probléma. Még nincs kész, de négy lámpával oldom majd meg. Egy lesz a mennyezeten, kettő a munkaasztal előtt a falon és egy afölött az asztal fölött, ahol a fúrógép és köszörű van. Ezenkívül még van egy hordozható lámpa, ha egy adott helyen kell nagyobb fény. Mindegyikben LED lámpa lesz.
2021. nov. 5. 08:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy a kocsiban is legyen fény akár takarításhoz, 3 oldalt az oldalfalra(!) szerelj föl valamilyen fényforrást, de ne ledes reflektort, mert az kib... a szemedet, hanem teszem azt ledes két csöves fénycsőarmatúrát. Akár tehetsz ilyeneket a mennyezetre is, kettőt. Érdemes külön kapcsolni, mert ennyi fény nem kell mindig!
2021. nov. 5. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!