Jelenleg E27 energiatakarékos izzó van hagyományos ezeréves foglalatban, ha jól emlékszem 80 vagy 100 wattos izzószálasnak megfelelő, kb. semmire sem elég, vaklálok csak, autó belül sötét marad, meg a garázs árnyékos részére (amit az autó kitakar) sem jut semmi fény szinte... Valami 900-1100 lumen között vagy hogy van a fényáram, nappali (nem hideg fehér) színű.
Ha lecserélném az egészet ledes reflektorra vagy ilyesmire, akkor teszem azt 3900 lumen hideg fehér fénnyel érnék már valamit?
Sőt láttam 4-5000 lumenes fényforrásokat is.
2021. nov. 4. 14:58
1/7 anonim válasza:
Ha nem akarsz minden sutba lámpát tenni akkor vegyél egy fejlámpát ami ott lóg az ajtó mellett ahogy belépsz. Felkapod és az oda világít ahová pontosan kell.
2021. nov. 4. 15:16
2/7 anonim válasza:
én azt tettem, hogy a garázsba négy helyre szereltem közönséges E27 es lógó foglalatot, aztán az aldiban vettem négy db 1500lm-es ledeket..na most világos van.
Az is igaz hogy nálunk mindenhol led van.
Akciósan vettem egy 10W-os led reflektort, abból lett a kézilámpa.
Az aldiban négy évvel ezelőtt vettem egy E27 es ledet, azt hiszem 800 lm....3 év gari..na meglátjuk..hát ez világít azóta a bejárat előtt..nem volt olcsó, de megérte.
2021. nov. 4. 15:39
3/7 anonim válasza:
1 lámpa nem lesz jó, mert mindenképpen árnyékos részek lesznek. Néhány kis lámpával megoldható.
2021. nov. 4. 15:42
4/7 anonim válasza:
Őszintén szólva én hasonló problémát egy olcsó, 5 méteres, 2-3 ezer forintos led szalaggal oldottam meg. Nem valami professzionális, de célnak megfelel, és elég jó szórt fényt ad.
Csatlakozom az előzőekhez. A pincében nálam is hasonló a probléma. Még nincs kész, de négy lámpával oldom majd meg. Egy lesz a mennyezeten, kettő a munkaasztal előtt a falon és egy afölött az asztal fölött, ahol a fúrógép és köszörű van. Ezenkívül még van egy hordozható lámpa, ha egy adott helyen kell nagyobb fény. Mindegyikben LED lámpa lesz.
2021. nov. 5. 08:07
7/7 anonim válasza:
Ahhoz, hogy a kocsiban is legyen fény akár takarításhoz, 3 oldalt az oldalfalra(!) szerelj föl valamilyen fényforrást, de ne ledes reflektort, mert az kib... a szemedet, hanem teszem azt ledes két csöves fénycsőarmatúrát. Akár tehetsz ilyeneket a mennyezetre is, kettőt. Érdemes külön kapcsolni, mert ennyi fény nem kell mindig!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!