Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ha leverjük a csempét simán...

Ha leverjük a csempét simán lehet rá festeni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy a konyhában le lesz verve a csempe, és csak a beton marad. Simán lehet rá festeni, vagy előtte glettelni kell? Ha igen, a glettet m2-enként hogyan kell számolni? 1 m2-ra hány kg glett kell?
2010. aug. 29. 06:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Akkor látod majd hogy mennyi glett kell amikor levered a csempét. Kérdés mivel volt odatapasztva - rgasztóval, vagy mint régen csinálták cementtel. Ha cementtel akkor mélyebben fog lejönni az alap (lehet egészen téglaig), arra pedig festeni nem igazán lehet.
2010. aug. 29. 07:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
99%, hogy kell glettelni, miután az összes a csempe alatt lévő ragasztómaradványt is lekapartad a falról. Mivel nem valószínű, hogy az mindenhonnan tükörsimán fog leválni és az sem biztos, hogy a csempe alatt a beton olyan egyenletes.
2010. aug. 29. 08:51
 3/12 anonim ***** válasza:
57%
ha régi panel vagy tömbház és cementtel van odatapasztva a csempe, akkor örülhetsz, ha lejön, de az tuti, hogy még vakolatot is kell javítanod....nekünk speciel tégláig lejött a csempe (téglaépület), anyósék szomszédja 2 hétig verte lefele a csempét vésővel (panel)
2010. aug. 29. 12:36
 4/12 anonim ***** válasza:

Téglaépületben le is kell verni tégláig és utána visszavakolni. Nálunk is így csinálták.

Ezért van az, hogy a burkolók sokkal olcsóbban vállalnak ilyen munkát panelban, mint téglaházban.

2010. aug. 29. 12:59
 5/12 anonim ***** válasza:
57%
jól átvertek a burkolók téged ;) ha csemperagasztóval lett volna feltéve, simán lejön és viszonylag ép marad a vakolat ;), a cementes ragasztás más tészta, eleve hézagos + egyben lejött az egész
2010. aug. 29. 13:02
 6/12 A kérdező kommentje:

Elméletileg akkor csak rá kell glettelni.

Azt nem tudom, hogy mivel lett anno felragaasztva itt a csempe, de itt nálunk a fürdőben 1 óra alatt le lett verve, 2 utcával arrébb pedig 1 napig ütni kellett...

Akkor ha ráglettelünk a falra utána már elméletileg festhető lesz minden...

2010. aug. 29. 14:10
 7/12 A kérdező kommentje:

Hát én a burkoló szavára már nem adok, fürdőnél én marha hívtam, kár volt, azt a napot bántam meg, amikor beengedtem a lakásba...

Olyan nincsen, hogy ilyen lakásba így, jóval több munkadíjat kért és feleslegesen...

2010. aug. 29. 14:11
 8/12 anonim ***** válasza:

Lefestheted de csúnya lesz.

Glettelj rá.

Hogy mennyi glett kell azt megnem mondom, ez attól függ hogy milyen vastagon glettelsz rá.

2010. aug. 29. 22:39
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. aug. 30. 06:15
 10/12 anonim ***** válasza:

13:02 Tisztelt nem átverő burkoló úr!

Azt megnéztem volna, hogy hogy szeded le úgy, hogy a régi vakolatról egy mm se jöjjön le, miközben a ragasztópogácsákon (cement) szikrázott a vésőgép.

Szép mutatvány lett volna. Ha bárhol csinálsz ilyet, szólj, megnézem!

2010. aug. 30. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!