Hogyan lehet hitel felvétele nélkül egy kb 10 milliós költségű házat építeni? Lehetséges?
Nem emeletes.
Két hálószoba, konyha, nappali, fürdő, garázs
A részvényeket felejtsd el, de kockáztasd a család megtakarított pénzét. Van egy csomó más, kevésbé kockázatos befektetési lehetőség (pl. befektetési alapok).
"Ha meg akarsz gazdagodni vegyél részvényt, ha nyugodtan akarsz aludni vegyél kötvényt."
Egyébként, szerintem is spórolással sok pénzt meg lehet takarítani, pl csinálj költségvetést 1 hónapról, írj le minden kiadást. Hónap végén meg lehet nézni, hogy mit csináltok rosszul. Nem kell mindenből a legmárkásabbat megvenni ilyenkor elég az áruházak saját márkájú termékeit megvenni. A hát építésekor is sokat lehet spórolni, ha beszerzel egy komoly házépítésről, kivitelezésről szóló könyvet. Akkor te is meg tudsz csinálni dolgokat, családi, baráti segítséggel. Arra figyelj, hogy a ez ne menjen a minőség rovására. Legtöbbször sokkal olcsóbb, ha egyszer kell valamit megcsinálni drágábban, mint 2-szer olcsón, csak ésszel! Sok sikert!
"Két hálószoba, konyha, nappali, fürdő, garázs"
mindezt 10 millióból? és telekkel együtt? vidéken tervezed, mert ott is határesetnek érzem az összeget!
de kérdésre válaszolva: én is a havi "rezsi" takarékoskodással kezdeném!
10 millióból akkor jön ki szerintem, ha saját kezűleg csináltok meg sokmindent. Mi 9 éve építkeztünk, nem volt vállalkozó, mert a családban van szakember, a többi szakipari munka is nagyrészt baráti alapon vagy családi alapon készült. A telek megvolt, 9 millió körül volt a végösszeg, de nálunk nincsenek extra igények, mindenből új van ugyan, de nem olasz csempe hanem magyar, nem mediterrán cserép hanem sima tondach stb.
Ma szerintem 15 millió alatt nem úszol meg egy családi házat (90-100 nm). Ha vállalkozóval építteted, nagyon észnél kell lenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!