Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Melyek a lehető leghatékonyabb...

Melyek a lehető leghatékonyabb fűtési módszerek, berendezések? Melyekkel lehet a legtöbb pénzt megspórolni?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 10. 00:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Napelemes elektromos fűtés inverteres légkondival és falfűtéssel.

Ez nem hatékonyságaiatt éri meg, hanem. Azért, mert visszatáplálásért után lehet nullás számlát kihozni évvégére.

2021. ápr. 10. 01:30
 2/12 anonim ***** válasza:
Geotermikus, termálvizes, hőszivattyús.
2021. ápr. 10. 01:37
 3/12 anonim ***** válasza:

A geotermikus drága, mert ásványmentesíteni kell, iszapot kezelni, és a vizet visszanyomni a földbe másik kúton.

A legjobb egy jó hőszigetelés, mert utána minimalizálod a fűtési energiát. Napelemmel tudod nullázni az elektromost, és szinte karbantartásmentes

2021. ápr. 10. 08:06
 4/12 anonim ***** válasza:
Ez most szunik meg. Marmint az eves alapu elszamolas. Havi szinten kell rendezni, es mivel mas aron adod el, mint amennyiert megveszed soha nem lesz 0as. A megterulesrol meg ne is beszeljunk.
2021. ápr. 10. 08:43
 5/12 anonim ***** válasza:
És ez csak az egyik változás. Jövőben ki tudja mi lesz ebből?
2021. ápr. 10. 09:20
 6/12 anonim ***** válasza:
20%

A napelem az csak egy szép mese.

Az életben nem térül meg!

2021. ápr. 10. 21:30
 7/12 anonim ***** válasza:
70%

:) Ez így nem igaz. Számolgattam én eleget, kollégámnak 2 év alatt 0ás lett, nagybátyámnak 5 év alatt. 10 évenként kell cserélnie a napelemet, ráadásul nem csak a fűtést oldja meg, de nyáron a hűtést és egyéb elektromos eszközöket. A villanyos fűtés kiépítésére 50 év garanciát kapott felújítási költség fedezéssel. (na persze ezt nem egy cigány építette neki, mert azok még gáz fűtéshez sem értenek).

De nyilván hatoska tudja, miről beszél, hiszen olyan jó érveket hozott fel :)

2021. ápr. 10. 21:40
 8/12 anonim ***** válasza:
7es eddig lehet, h igy volt, de most valtoznak meg pont a dolgok. Egy napelemes ceg kepviseloje igy ugy nyilatkozott, h a 0 szaldos rendszer megszunik, igy 16-18 evre tolodik a megterules. A mostani otthontamogatas miatt kb. 10 ev a megterules. De a megadoztatasa sem kizart, mert tomegek ugranak bele az 50%os tamogatas miatt.
2021. ápr. 10. 22:01
 9/12 anonim ***** válasza:

A napelem megtérülésébe bele kell számolni, hogy egy napelemhez 2-3 inverter fog kelleni, ami nagyon drága. Ezt hivatalos felmérésből olvastam.

Még mi lesz, nem tudni.

De tény, hogy villamos hálózat szempontjából a sok napelem nem jó. Mert a szolgáltató a generátorok hatékonyságával egyre kevésbé tud játszani. Ami kihasználatlanságot, rossz hatásfokot és meddót eredményez, ami díjnövekedést generál.

2021. ápr. 11. 08:08
 10/12 anonim ***** válasza:
51%

"Számolgattam én eleget, kollégámnak 2 év alatt 0ás lett, nagybátyámnak 5 év alatt"

Hát persze.

Meséljél még...

2021. ápr. 11. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!