Milyen szobanövény van, ami elfér kb. 50x50 cm
alapterületen, magas, és nem igényel közvetlen
napfényt?
Figyelt kérdés
Van a szekrény és a fal között egy kb. ekkora hely, oda szeretnék valami szobanövényt, ami nem terebélyes, hanem keskeny, és ahhoz képest lehetőleg minél magasabb. (Magasságra a limit a plafon)
Nem süt oda közvetlenül a nap, de amúgy világos hely, ablak mellett van.
Zámiára gondoltam, de az már van a másik szobában, és valami magasabbat szeretnék.
A szerencsebambuszt ha elülteted cserépbe, sárkányfává növekszik és nagyjából ilyen helyen elvan a lakásban.
2021. márc. 19. 09:00
5/8 A kérdező kommentje:
Zámiát már írtam hogy van, de valami magasabbat szeretnék.
Anyósnyelvre gondoltam én is, de konkrétan hónapok óta nem találok sehol eladó példányt, pedig azt hittem ez eléggé "basic" és elterjedt szobanövény. :( :D
Köszi a tippeket amúgy, jöhetnek még ötletek, ha nem is pont az említett helyre, de a lakás több pontjára is szeretnék még növényeket (csak ez a sarok problémás) szóval mindent szívesen fogadok. :)
2021. márc. 19. 09:03
6/8 anonim válasza:
Nekem van egy sugáraráliám, ezek meg tudnak nőni nagyra, mint egy kis fa, de metszéssel lehet alakítani is. A leghálásabb és legigénytelenebb növényem, most egy keleti fekvésű szobában van, de nem éri közvetlenül nap. Költözés előtt pedig egy sokkal sötétebb helyen volt, akkor is állta a sarat. Kb. másfél hetente locsolom, ahogy eszembe jut, de volt, hogy télen 2 hetet se locsoltam meg, semmi baja nem lett. Néha le kell törölgetni a leveleit, akkor kicsit felfrissültebbnek néz ki :)
2021. márc. 19. 09:42
7/8 anonim válasza:
Szerintem is szerencsebambusz. Kevés fénnyel is elvan és gyorsan magasra nő, viszont sokat kell locsolni.
2021. márc. 19. 11:03
8/8 anonim válasza:
Nekünk a nagyszobában a sarokban Sárkányfa van (Dracaena Marginata Bicolor) egy nagy cserépben, az utcafronti fal mellett, több mint 1 méterre az ablaktól, így kissé árnyékosabb helyen. Több éve megvan, és az árnyékosság ellenére szépen nő, tehát nem igényli annyira kifejezetten a napfényt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!