Hogy újítsam fel ezeket a bútorokat? Milyen megoldást javasoltok?
Van a szobabútorom (franciaágy, négyajtó szekrény, 2 éjjeliszekrény és egy tükrös-fiókos szekrény).
1959-ben készültek, de csak 1994-től használták, bár nem nagy intenzitással és nem károsítva.
Eredeti, masszív diófabútor az egész. Egyetlen hibájuk,hogy 'kisebb szépséghibákkal' rendelkeznek, mert az idők során, festés alkalmával, amikor elhúzták őket, itt-ott megütődtek, megkarcolódott az aljuk.
A tükrös részt és az éjjeli szekrényeket csak újra kell fenyezni, azzal nincs nagy gond. Viszont az ágy és a nagy szekrény szorul kis kijavításra és fényezésre, hogy visszakapja az eredeti színét (azt igazi élénk barna faszínt).
Hogy oldjam meg? Mit javasoltok? Esetleg aki már csinált ilyet...
És nem mellesleg tényleg profi kéne mert borzasztó nehéz mozgatni ezeket a bútrokat, tehát akármilyen két ember nem tudja csak úgy kihordani, mint valami asztalt vagy egy zsákot. Csak a szekrény van 400 kg...
Ezért gondoltam hogy meg oldom én vagy olyan szakember kéne aki akar itthon is meg csinálja, akár megvannak a szükséges eszközei hogy elvigye.
4
Igen, de kire? Komoly munkást nem kapok, pedig már 3 éve keresek...
6
Itt a távolság a probléma... Én Nyíregyházán élek...
Akkor nagyon nézz utána a pontos anyagnak, festésnek lakkozásnak stb. (volt laminált amit furnérral burkoltak)Politúr macerás ha az a felülete.
Bútorrestaurálás név alatt keress. Fórumok, facebon hátha van ilyesmi csoport, ott akkor mindent megtalálsz. Ezeket tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!