Hajópadlós szobám 'homokra épült', nincs talajpára
ellen szigetelve. Mi olyat (szőnyeg) tehetnék rá,
amialatt nem áporodik/penészedik be?
Figyelt kérdés
Nincs különösebben, szemmel látható hézag a pallók között, de alulról a por csak feljön valamenyire - és szeretném azt (amennyire csak lehet) 'megfogni' - anélkül, hogy berothadjon (60 éves ház)
2020. dec. 17. 12:13
1/9 A kérdező kommentje:
Pontosítanék: Hézagok persze vannak (gondolom, a nútolás miatt nem látok le Amerikáig...de a homokig se). Feltételezem, ezek a hézagok 50 évvel ezelőtt kisebbek voltak....de ugye, az idő. Azt is csak feltételezem, hogy teljesen passzosra nem is csinálhatták annak idején sem, mivelhogy fa...(kell neki a mozgástér)(felszív egy kis párát...vagy felmosovizet, aztán felpúposodik)
2020. dec. 17. 12:30
2/9 anonim válasza:
Gondolom rongyszőnyeg pl, vagy hasonló jó lehet
2020. dec. 17. 12:59
3/9 anonim válasza:
Mégsem betonozod le végül?
2020. dec. 17. 14:14
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi...majd próbálkozom rongyszőnyeggel.
De, szerintem le fogom betonozni (igen, én vagyok az...) - de, addig is kéne valami. A betonozás legkorábban a nyáron lehet esedékes.
2020. dec. 17. 23:16
5/9 anonim válasza:
Ha a falaknál nincs vízszigetelésed, akkor a beton párazárása miatt a falakba fog felmenni minden nedvesség. Vagyis felvizesedik a fal.
2020. dec. 18. 04:52
6/9 anonim válasza:
5ös: a falak is tudnak szellőztetni. Nem ilyenre csinálnám ma már, de nekem is ez van. Beton nem engedi fel a vizet, akkor megy a kőfalba, amiből elpárolog. Ha hagyod a párás levegőt kiszellőzni, akkor nincs ezzel baj.
2020. dec. 18. 09:51
7/9 anonim válasza:
A baj a nedvesség mennyiségével van. Mert több víz is feltud menni a falba, mint amennyit képes kipárologtatni. Ilyenkor kúszik fel a nedvesség, akár 1m magasra is.
2020. dec. 18. 11:46
8/9 anonim válasza:
Minél magasabbra kúszik fel a víz, annál nagyobb felületen tud párologtatni a fal, annál több vizet tud kiengedni magából.
2020. dec. 18. 12:12
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!! - úgy látom, beletrafáltam a problémába. Hallottam már én is arról, hogyha az eddig talajnedv-szigeteletlen padlót az ember leszigeteli, lehet (sőt, jellemzően inkább fixre szokták venni) hogy a víz a fal felé megy. (ha a fal nincs szigetelve....vagy mindenképpen(?)).
Egy másik dilemmám: Van egy lekövezett kisebb helyiség (kb. 10 m2)...és azt gondolom le-lamináltpadlózni. Mivel a laminált padlóban vannak vízzáró rétegek, ( a kövezés szintén nincs pára-szigetelve)....gondoltam, hogy esetleg a laminált padló alatt nem is kell páraszigetelés. Bár, a lapok összeillesztésénél nem biztos, hogy tökéletes a vízzárás, mert esetleg feljön a pára azon a szemmel nem is látható hajszálnyi kis illesztőrésen (???)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!