Kevésbé ártalmas(abb)ak az egészségre a sztearinos gyertyák (mivel részben sztearint, és csupán részben tartalmaznak paraffint), mint a kizárólag csak paraffinos termékek?
"Ha valaki kételkedne, millió angol/német nyelvű cikk található a neten, hogy a paraffinos gyertyák égése közben egészségre káros anyagok szabadulnak fel"
Hagyd a konteót!
Ugyanennyi cikk, vagy a youtube-on milliónyi videó, vagy a google keresőben milliónyi találat van a "perpetuum mobile" kifejezésre. De ez ne tévesszen meg. Nincs örökmozgó!
A paraffinos gyertyából a széndioxid az egyetlen káros anyag, ami felszabadul, ha a láng nem huzatban ég...
De ha (szerinted) millió cikk van összeesküvés elmélet címszó alatt a paraffin ellen és felejtsem el az összelm-eket, akkor ennyi erővel betűre ugyanezt elmondhatnád a paraffin-mérgezésre is, hogy mégis csak káros néhány felszabaduló anyag belőle, hiszen ez alapján millió cikk van arra is, hogy nem káros, ezeket is felejtsem el, hiszen ezek is csupán összelm-ek, nincs valóságalapjuk.
Remélem érted a logikát mire célzok ezzel. Nem azt vitatom, amit írtál (sőt, kívánom legyen igazad!), hanem csupán arra világítottam rá, hogy ennyi erővel ugyanezt az ellenkezőjére is elmondhatnánk.
Értem amit mondasz.
Én kivételesen értek hozzá, mert vegyész vagyok. Kiképeztek rendesen, a többi természettudományból is. Nehéz megvezetni. Legalábbis azt gondolom magamról. Illetve az otthon adódó problémákat a természettudományos műveltségemmel meg tudom oldani.
Ha te nem értesz hozzá, kell választani valaki megbízható embert, akinek hiszel. Orvostudományi területen én például Szendi Gábort választottam - mert az orvosláshoz nem értek. Az ő cikkeiben ott van alul a közlemények linkje, amikre menet közben hivatkozik. Elolvasható tudományos folyóiratban. A képes női magazinok hivatkozás nélkül irkásznak össze vissza, azokat mellőzöm, még ha a kolléganőim mutogatnák is hivatkozási alapnak. Sokszor még a cikk szerzője sincs megnevezve. Gondolom szégyelli amit írt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!