Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Gáz főzőlapot kedveled jobban...

Gáz főzőlapot kedveled jobban vagy az indukciósat?

Figyelt kérdés
Tizenéve gáz főzőlapon főzök, szeretem, nincs vele bajom, kivéve, hogy sokára melegíti fel a nagyobb mennyiségeket (víz, leves stb), meg talán a tisztán tartása ami macerásabb. Hamarosan neki állunk az új konyhának, nagyon szemezek az indukciós főzőlapokkal, imádnám, hogy csak egy törlés és tiszta, hogy hamarabb melegszik minden rajta, de félek, hogy azon nehezebb főzni. Hordozható indukciós főzőlapot próbáltam már, katasztrófa, vizet jól lehetett melegíteni rajta de pl palacsintát képtelenség volt rajta sütni, az alja azonnal odaégett... A beépítettek is ilyen szerencsétlenek? Aki szintén váltott, megbántad? Szereted? Mesélj kicsit róla, köszönöm!
2020. okt. 20. 11:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindent meg lehet tanulni egy kis gyakorlással.

Ellenben ha neked az indukciós a hordozhatónál nem vált be és utálod, akkor maradj a gáznál, mert a beépített ugyanaz mint a hordozható, csak fixen van telepítve.

2020. okt. 20. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem kerámialapos tűzhely van és az agyamra megy már. Gondolom egy indukciós takarítása is hasonlóan működik. Ne tudd meg milyen kényes, nem úgy van az hogy csak letörlöd és csá. Minden ráég, hiába törlöm le azonnal. Kaparót kellett vennem hozzá mert semmivel se jön le. Viszont a kaja nem ég le soha, nyilván ez az eszköz minőségétől is függ de nekem egy noname putris lábosban sem égett le eddig semmi, gázon ugyanebben meg igen. Én félek a gáztól mert régebben történtek balesetek, továbbá a hőveszteség is nagyobb mint egy elektromos főzőlapon.
2020. okt. 20. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Az indukciósnak az a lényege, hogy nem az üveglap melegszik, hanem közvetlenül az edény.

Tehát nem ég a lapra a kifolyt cucc.

Még kell szokni, de lényegesen jobb, mint az undorító gáztűzhelyt takarítani.

2020. okt. 20. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

En maradtam a gaznal.

Tudom,tudom az uj indukciosak mar egybol melegek meg egybol hidegek de valahogy nekem annyira idegen.

Plusz az a rengeteg magnes,mert ugye magneses alapon mukodnek,pont a hastajeknal,es ott allsz elotte x orat is akar...hat nemtudom.

Ezt a fozolapot is letakaritom minden fozes utan,igy nem mocskos

2020. okt. 20. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Sima kerámialapos főzőlapom van. Imádom. Régen gáztűzhelyem volt, a takarítás rémálom volt. Indukciósra és kerámialaposra is lehet venni speciáliss tisztítószert ami leszedi a koszt.
2020. okt. 20. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem mindegy milyen edényt használsz az indukcióshoz. Lehet hogy azért égett le mert rossz edényt használtál.

[link]

"Megfelelő az öntöttvas, az acél, a zománcozott acél, a rozsdamentes acél edények és a többrétegű edényaljak. Nem megfelelő viszont az alumínium, a réz, a sárgaréz, az üveg, a kerámia és a porcelán edények."


[link]

"Vigyázzon az aljára, amely a régi edényekben gyakran egyenetlen. Ezenkívül a gáztűzhely után maradt szénlerakódások felhasználása is nehéz lesz. Emiatt előfordulhat, hogy a tűzhely nem működik, egyenetlenül melegítse az ételt."

Ha újonnan vásárolsz edény az alján lévő spirál jel egy négyzetben mutatja hogy biztos jó az indukcióshoz.

2020. okt. 21. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!