Az ecet kimarhatja a falat?
Figyelt kérdés
Van egy kisebb lyuk az ablakpárkánynál a falon, ahol bejönnek a hangyák.. Anyám belelocsolt nekik tiszta ecetet, annak reményében, hogy kereket oldanak..2020. aug. 3. 21:56
1/3 anonim válasza:
Nem:)
A másik jó módszer a hangya ellen a szódabikarbóna.
En össze kevertem fogkrémmel és azt tömtem oda ahol úgy gondoltam bejön. Van aki porcukrot és szodabikarbonat kever össze, a cukor vonza a hangyát , boldogan haza cipeli és mikor el fogyasztják a szodabikarbonaval együtt akkor végük.
De a szodabikarbonat ne keverd az ecettel, az csak a lefolyóba jó.
És egy extra tipp szodabikarbonaval ha meg csípett a szúnyog akkor keverd össze vízzel és kene be a csípést
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2020. aug. 3. 22:45
3/3 anonim válasza:
A ecet a mész alapú festéket és a mész alapú vakolatot bizony kimarhatja, feloldhatja. Ezért oldja az ecet a vízkő kálcium alapú részét. Általános iskola hetedik vagy nyolcadik osztály (attól függ melyik NAT)
CaCO3 + 2CH3COOH = Ca(CH3COO)2 + H2O + CO2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!