Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Szeretném felújítani a tetőtér...

Szeretném felújítani a tetőtéri szobám, milyen trükkök vannak amitől tágasabbnak tűnik majd?

Figyelt kérdés

Mivel tetőtéri a szobám szinte az összes falam ferde, ráadásul a szoba közepén van egy oszlop és a kémény is az én szobámon halad keresztül, úgyhogy ezek eléggé lecsökkentik a teret, hiába (ha a padló területét vesszük figyelembe) átlagos méretű a szoba, az, hogy a falak ferdék egy csomó helyet elvesznek, bútorokat is alig tudok berakni. De nem szeretnék panaszkodni (és nem is azért írtam ki a kérdést) mert örülök, hogy saját szobám van és tényleg nagyon hálás vagyok a szüleimnek hogy ez megadatik nekem :)

Szóval visszatérve az eredeti témára, szeretném optikailag növelni a teret, hogy kicsit nagyobbnak látszódjon szobám.

A fal színe már megvan, világos lesz és ilyen zöldeskék árnyalatú. A bútorok fehérek lesznek. Ez a kettő dolog már biztos és nem szeretnék változtatni rajta. Van egy ablakom, nem olyan nagy, de egész jól bejön rajta a fény (nem tudom hogy ez befolyásol e valamit a válaszokban). Igazából nagyjából már azt is elterveztem hogy milyen bútorokat és hogy hova szeretnék tenni, igyekszem minden helyet kihasználni. De ezen kívül milyen tippeket tudnátok adni? Azt tudom, hogy a fal színe sokat számít, mert a sötét árnyalatoktól kisebbnek látszódik a tér, valamint arra is rájöttem hogy a falmatricák amik eddig fent voltak a falamon szintén kisebbnek láttatták azt. Ilyesmi tippeket tudnátok adni? Hogy mire érdemes figyelni, ilyenek. A válaszokat előre is köszönöm!

2020. júl. 22. 01:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Minél nagyobb felületű tükrökkel is tágíthatod a teret optikailag. És ne csak a falak meg a bútorok legyenek világos színűek, hanem minden nagy felület: a padló, a függöny, az ágyterítő, stb. Szőnyegeket se érdemes használni, mert az is felaprítja a padlót optikailag.
2020. júl. 22. 11:01
 2/12 anonim ***** válasza:
66%
2020. júl. 22. 11:03
 3/12 A kérdező kommentje:
1-es először is köszönöm a tippeket! Valami olyat olvastam, hogy hálószobába a tükör nem szerencsés... Ez igaz lehet?
2020. júl. 23. 00:56
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez valami ezoizé lesz, nem érdemes foglalkozni vele.

Egy csomó gardróbszekrényt tükrös ajtóval árulnak, és ezeket kimondottan hálószobába szokták tenni elsősorban. Felöltözni is ott szokás, ezért praktikus is, ha van tükör.

2020. júl. 23. 08:16
 5/12 A kérdező kommentje:

Rendben, köszi szépen :)

Jöhetnek még tippek ;)

2020. júl. 23. 23:11
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell feltétlenül világos színűre festened minden falat, hogy tágítsd a teret. Egy falat nyugodtan lehet sötétebb árnyalatúra is festeni (padlótól a mennyezetig), mert a sötét szín odavonzza a tekintetet és a körülötte minden tágasabbnak látszik majd. Sőtt még a belmagasságot is növeli optikailag, mert felfelé húzza a teret. Ha szőnyeget is szeretnél, akkor válassz egy nagyobb méretűt világos színben (de ne faltól falig érőt), mert az meg lefelé húzza a tekintetet és azt az érzetet kelti, mintha a szoba nagyobb lenne. A kis szőnyegek viszont tényleg elaprózzák a teret. Nem tudom milyen méretű az ablakod és hogy függönyt, rolót vagy reluxát teszel majd rá, de ha függönyt, akkor a karnist minél magasabbra helyezd, mert az is térnövelő hatású. A függöny érjen le egészen a padlóig és a színe pedig természetesen fehér legyen, hogy maximálisan kihasználd a természetes fényt. Bár a tükör nem képes növelni a teret, de a bejövő nappali fényt szétszórja és világosabbá teszi majd a szobád, csakúgy mint a fényes felületű bútorok.
2020. júl. 28. 13:23
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Akkor az egyik falamat sötétebbre festem, ez jó ötlet:) egyébként reluxa van rajta és az ablakot békén hagyom, tehát az marad azzal a reluxával ahogy volt:)
2020. júl. 28. 17:07
 8/12 anonim ***** válasza:
85%
A kérdésed elolvasva nekem is a tükör ugrott be. A kéménynek az ajtóval szemben levő falára is teheted, de ezt jó lenne a helyszínen látni aztán tanácsolni, mert ehhez széles kéményfal kellene, ami nálad aligha van meg. A világos falak, bútor, kiegészítők szintén nagyobb térhatást sugallnak. Ötletekért menj be valamelyik IKEA-ba, ahol sok-sok megoldás van kis méretű lakások, szobák (konyhák, fürdőszobák) berendezésére. Esetleg keress fel egy lakberendezőt és kérd ki (megfizeted) a tanácsát.
2020. aug. 1. 14:34
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Próbált meg, hogy nem zsúfolod tele, minél kevesebb cucc legyen benne...
2020. aug. 1. 16:12
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket!:)

Az ajtóval szembeni fala a kéménynek nagyon keskeny, szinte semmi se fér oda mert az ajtó is ott van kb. 30 cm-re tőle, de tükröt azt mindenképp szeretnék rakni majd valahova.

Sajnos lakberendezőt nem fizethetek, de mindenképp megyek majd az Ikeába ötletet meríteni! :)

2020. aug. 1. 20:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!