Alapelvarasaid egy szállással kapcsolatban?
Ez attól is függ, hol van. Pl. a Balatonon. De még a Balatonon belül sem mindegy, hogy északi vagy déli párt. Közel a parthoz vagy távol tőle. Stb. Ezek nyilván az árat is befolyásolják, de azt is, hogy kik veszik ki.
Én elvárásaim: tisztaság, kulturált fürdőszoba, tiszta konyha szivaccsal, mosogatószerrel, evőeszközökkel, tányérakkal, poharakkal. Rendes ágy, tiszta huzattal.
De én fiatal fiú vagyok. Nyilván mások az elvárásai mondjuk egy 50-es párnak, akik pl. már azt is figyelik, hogy mennyi lépcső van a szálláshoz.
Érdemes egy célcsoportot kijelölnöd. Kinek akarod kiadni? Fiataloknak, idősebbeknek? Kinek biztosan nem akarod? Majd ezután, kifejezetten őket megkérdezve csinálni egy kérdőívet és terjeszteni.
Üdv! Nagyon érdekes kérdés!
Számomra a legfontosabb alapelvárás, hogy a foglalási oldalon részletes információkat találjak a szállásról, és amit ott vállal a szállásadó, az teljesüljön is (sajnos már többször kellett csalódnom). Fontosnak tartom azt is, hogy legyenek jó képek a házról, lehetőleg minden részéről (sok hirdetésben lemarad pl. a fürdőszoba). Külső kép sem árt, hogy az érkező vendégek még könnyebben megtalálják a házat. Én még egy kis térképet is készítenék, amin jelölném a legjobb autós eljutási lehetőséget a főúttól, vagy a legjobb gyalogos utat a vasútállomástól (neked egyszer kell megcsinálni, de kevésbé jól tájékozódó vendégeknek jól jöhet).
Szintén alap a ház igényes megjelenése kívül-belül (a fű legyen rendszeresen levágva, a kerítés lefestve, helyiségek igényesen kifestve, felújítva). A bútorok is legyenek egyrészt igényesek, másrészt strapabíróak, NE az ágyon és a matracon akarj spórolni. A tisztaság is fontos, ha nincs időd a vendégek közt alapos takarítást végezni, akkor ne sajnáld a pénzt takarítóra sem.
A konkrét kérdéseidre is válaszolnék, illetve leírnék néhány nem feltétlenül "alap" dolgot, amik eszembe jutottak, gondold végig, hogy a célcsoportodat figyelembe véve ezek hasznosak lennének-e.
Konyha: Ha jól értettem, apartmanként adnál ki egy egész házat, ellátás nélkül. Ebben az esetben nagyon fontos a jól felszerelt konyha. A kávéfőző ilyen esetben szerintem ugyanannyira alap, mint a hűtőszekrény, a tűzhely és a mikrohullámú sütő. Elég alap lenne még egy kenyérpirító is. Minden más (pl. melegszendvics sütő) már extra. A felszereltséget tüntesd fel a foglalási oldalon, ezt nem győzőm eléggé hangsúlyozni. Edényekből én mindenképpen vennék egy jó minőségű rozsdamentes acél edénykészletet (egy jó nagy lábos, 2 kisebb lábos, 1 kicsi nyeles lábos, 1 serpenyő, mindegyik üvegfedővel), ez szerintem egy jó alap, utána ezt ki lehet egészíteni pár zománcos lábossal. Evőeszközök (ne feledkezz meg a merőkanálról, fordító lapátról, fakanálról stb. se!) Tányérok, vizespoharak, felespoharak, borospoharak is legyenek bőven. A hűtőnek mindenképpen legyen fagyasztó része is. A környékbeli vendéglátóhelyekről, kocsmákról, pizzériákról is csinálhatnál valami listát (ha lusták ilyesmit kikeresni, nagyon figyelmes gesztusként fogják értékelni).
Grill lehetőség: Szuper ötlet! Én beruháznák egy lávaköves gázgrillre, + legyen egy kerek tűzrakóhely, nyársak letámasztásához való vasakkal a peremében (legyenek fa nyelű fém nyársak), és a bogrács és bográcsállvány is jól elhelyezhető legyen ide. Legyen előre felhasogatott fa, vagy hasogatnivaló + fejsze (hirdetésbe konkrétan leírni!). A gázgrillt én egy fedett részre tenném (kis terasz, tetővel), kb. csinálnék egy kinti konyhát, pl. lenne ott egy mosogató is, meg pár szekrény, pl. a nyársakat is ott tárolnám, nagy fakanalat a bográcsozáshoz. Ha van hely, akkor itt kinti, fedett (vagy napernyővel védett) étkezi lehetőséget is csinálnék, akárcsak "sörpad" formában. A tűzrakóhely körül kéne pár ülőalkalmatosság is.
Légkondi: Ma már elég fontos tartozék, én nem hagynám ki, legalább egy szobában legyen.
TV: Gyakran még ma is fontos, de szerintem nem létszükséglet. Ha lesz, akkor ne régi képcsöves legyen, vannak elég olcsó modern TV-k is. Nagy óriás TV semmiképpen sem kell.
Wifi: Alapvető!
Ágyak: Mivel többféle célcsoportod lenne, törekedj a variálhatóságra. Pl. ha kisgyerekeseket is szívesen látsz, akkor legyen egy kiságy (akár olyan formában, hogy az egyik ágy egy összecsukható vendégágy (hirdetésben feltüntetni!), amit kisgyerekes vendégek esetén összecsuksz, elraksz, helyére beteszed a szobába a kiságyat. (Itt jegyezném meg, hogy valamilyen tároló helyiséggel mindenképpen számolj!) Etetőszéket is javaslom, hogy legyen. Variálhatósághoz még hozzátenném, hogy akár legyen több összecsukható vendégágyad, ha egy fiatal csoport szállna meg, akkor be lehet azokat is állítani, ha nem zavarja őket a zsúfoltság. Valamelyik szoba lehet franciaágyas, valamelyik ágy lehet egy kinyitható kanapé. Ha leírod, hogy hány szoba van, meg mekkorák, szívesen adok konkrét tippet is, hogy én hogy rendezném be, hány ágy lenne, ilyesmi.
Túrázás: Legyen az előszobában fogas a kabátoknak (egyébként is fontos, de sokszor nincs). Kint legyen valami sárvakaró féle. Legyen otthon pár turistatérkép a környékről, amit elvihetnek túrázni.
Biciklizés: Legyen néhány bicikli, amit használhatnak (fedett helyen, jó állapotban, pumpa, tartalék gumi legyen (esetleg kerékpáros szerviz elérhetősége), legyen női és férfi vázas bicaj is (konkrét típust is javaslok, ha gondolod), legyen hátsó csomagtartó és első kosár. Hozott bicikliket is tudjanak a fedett helyen tárolni. (Célszerű, ha egy autónak is van garázs, vagy sima fedett beálló.)
Remélem, mint hasonló szállásokon tapasztalt vendég, tudtam segíteni. Amiket írtam, azoknak egy része biztosan nagyon költséges beruházás, neked kell tudnod, hogy mit engedhetsz meg magadnak, illetve mi térülhet meg. Ha további tanácsokra lenne szükséged, kérdezz nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!