Kasmír ágybetét (derékalj) esetén ugye nem kell még matracvédőt is venni a matracra?
Erre gondolok:
Matracra egy ilyen derékalj, a derékaljra egy lepedő, és szerintem így jó lesz.
Relatív kérdés, és mit miért raksz oda. Egy gyapjú derékalj meleg( melegít). Koszolódás miatt a lepedő alá tenni jó, amit ajánlanak is. Nem hinném, hogy a matracot kellene védeni vele. Ahhoz túl drága, és nem tisztítható úgy, mint egy olcsóbb általános szövet. Konkrétan nem az vele a célod.
Viszont a matracvédő sem fontos ha valaki nem látja szükségét. A matrac nem igazán tisztítható, ezért találták ki hozzá. Régen nekem nem volt, a gyerekek miatt lett véve. A gyapjú derékalj nekem meleg volt. A szivacs matrac amúgy sem hideg.
Igaz, egy ilyen gyapjú derékaljnak nem a matrac védelme az elsődleges célja, de ha már ilyet használ valaki, szerintem a matracvédő felesleges.
Itt amúgy matracvédőnek is hívják:
Hát igen. Mivel matracon van, védi azt. De egy gyapjúból a szennyeződés cikibben jön ki.( hányás pisi...)
Szóval kinek hogy felel meg azért írtam.
Ha egy ilyen gyapjú derékaljnál kéne vízhatlan megoldás (idős betegnek), akkor melyik a jobb: vízhatlan lepedőt (gumilepedőt) teszek a derékaljra, és rá egy normál lepedőt, vagy a derékaljra vízhatlan matracvédő és lepedő?
A derékaljat nem szeretné elhagyni. Felülre nem érdemes tenni, de melyiknél érvényesül jobban a hatása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!